Miley Cyrus viert 10de verjaardag van haar controversiële “bong-video”

De Amerikaanse zangeres Miley Cyrus viert een bijzondere verjaardag. Het is niet die van zichzelf of een van haar huisdieren, maar wel die van een video die voor heel wat controverse zorgde. Precies 10 jaar geleden verspreidde TMZ namelijk beelden van de zangeres terwijl ze drugs deed met een bong, een soort waterpijp. De beelden gingen de wereld rond en brachten het brave Disney-imago van de zangeres aan het wankelen.

Tegenwoordig kennen we Miley Cyrus uiteraard als een zangeres die absoluut niet op haar mondje is gevallen en openlijk spreekt over haar druggebruik. Maar dat was tien jaar geleden anders. Toen lekte de roddelwebsite TMZ beelden uit van een 18-jarige Miley Cyrus die met enkele vrienden drugs deed.

Bong

De beelden van een stonede Miley gingen toen de wereld rond en zorgden voor een flinke deuk in haar imago. Op dat moment was Miley namelijk vooral bekend als Hannah Montana uit de gelijknamige Disneyreeks en had ze ook al enkele eigen nummers uitgebracht. Maar haar imago was tot dan nog steeds ongeschonden.

De beelden zorgden daarom voor een enorme schokgolf bij fans van Miley. Door de controverse moest Miley Cyrus zich uiteindelijk verontschuldigen voor haar druggebruik. Daarbij liet ze weten dat het ging om de natuurlijke drug salvia, die legaal is in de staat Californië waar de beelden gemaakt werden.

Jubileum

De feiten dateren uit december 2010, precies 10 jaar geleden dus. En die verjaardag wilde Miley niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom deelde ze nu zelf de bewuste beelden via Instagram, samen met de volgende caption. “Gelukkige tiende verjaardag aan de baanbrekende video van een tiener die een bong rookt en domme dingen zegt tegen haar vrienden. Al ben ik niet zeker of de regisseur van deze prachtige film als een “vriend” beschouwd moet worden.”

“De tijd is voorbij gevlogen”, zo gaat Miley verder. “Ik herinner het me nog alsof het gisteren was … Just kidding, ik herinner me hier niets van want ik was verdomd stoned.” In de hashtags bevestigt ze nog eens dat het ging om de legale drug salvia. Ondertussen is Miley veel opener over haar druggebruik. Zo liet ze onlangs nog weten dat ze op haar 27ste een knop heeft omgedraaid en stopte met drugs en alcohol. Maar dat ze door de lockdown wel opnieuw alcohol dronk.

Meer
Lees meer...