Left Right
scrollTop top

Miley Cyrus stopte met alcohol en drugs om niet tot Club van 27 te behoren


Miley Cyrus Club 27
© Miley Cyrus – Isopix

Op 23 november is Miley Cyrus 28 geworden. En om die leeftijd te bereiken, heeft de zangeres heel wat opgegeven. Da’s niet negatief. Integendeel: Miley Cyrus is gestopt met alcohol en drugs om niet tot de beruchte Club van 27 te behoren.

“27 was een jaar dat ik mezelf echt moest beschermen”, vertelde Miley Cyrus openhartig tijdens een interview met Apple Music. “Ik wilde echt stoppen met alcohol en drugs, want we hebben zoveel iconen verloren die 27 jaar oud waren. Het is een cruciale periode.”

Club van 27

Cyrus verwijst daarmee naar de beruchte Club van 27, artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden door overmatig drank- en/of alcoholgebruik. Tot de Club van 27 behoren onder andere Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse.

Nu pas accepteren

“Je moet verdergaan in het leven, ofwel stopt het daar”, vertelde Miley Cyrus. “Ik heb het gevoel dat sommige artiesten die niet konden omgaan met hun macht en hun eigen energie en krachten … het is een bepaalde soort energie.”

“Je zal me nooit horen zeggen ‘Ik ben nuchter geweest’ … Ik ben te ver gegaan en ik heb beseft dat ik het nu pas accepteer, nu ik opnieuw twee weken nuchter ben. Eén van de dingen die ik mezelf heb geleerd, is ‘Don’t get furious, get curious‘: wees niet kwaad op jezelf, maar vraag af wat er gebeurd is.”

Probleem met beslissingen

“In mijn hoofd had ik het helemaal verprutst. Ik ben namelijk geen persoon van matigheid, en ik geloof niet dat iedereen f***ing nuchter moet zijn. Volgens mij moet iedereen gewoon doen wat voor hem of haar het beste is.”

“Ik heb geen probleem met drinken. Ik heb een probleem met de beslissingen die ik maak eens ik over de schreef ga. In 100 procent van de gevallen wilde ik gewoon weer wakker worden”, vertelde Miley Cyrus nog.

Komende vrijdag lost Miley Cyrus haar nieuwe album ‘Plastic Hearts’.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…