Miljardair Jeffrey Epstein beschuldigd van mensenhandel en kindermisbruik: pleit onschuldig

Jeffrey Epstein, miljardair en voormalig topbankier, is opnieuw beschuldigd van mensenhandel met seksuele doeleinden en seksueel misbruik van minderjarigen. Sommige van de slachtoffers zouden amper 14 jaar oud zijn. De miljardair pleitte onschuldig.

Jeffrey Epstein werd zaterdag al aangehouden omdat hij “tientallen minderjarige meisjes seksueel uitgebuit en misbruikt” zou hebben. De feiten dateren al van de periode tussen 2002 en 2005. Maandagnamiddag verscheen de ex-bankier en miljardair voor de rechtbank. Hij pleitte onschuldig.

Geregistreerd zedendelinquent

Het proces vindt plaats meer dan tien jaar na de feiten. In 2008 was er al een federaal onderzoek naar Epstein, maar toen sloot hij een deal om dat onderzoek stop te zetten. Hij pleitte schuldig voor de seksuele uitbuiting van meer dan 40 minderjarige meisjes, zat 13 maanden in de gevangenis en is sindsdien een geregistreerd zedendelinquent.

Ronselen en geronseld worden

https://twitter.com/NYinLA2121/status/1148412651090927616

Het lijstje van aanklachten is indrukwekkend. Epstein wordt beschuldigd van het lokken en ronselen van minderjarige meisjes en van het aanzetten van anderen om hetzelfde te doen. Hij zou ook seksuele handelingen met hen uitgevoerd hebben en hen daarvoor honderden dollars cash gegeven hebben. Dat geld kregen ze ook als ze nieuwe meisjes aanbrachten.

Volgens de aanklager betaalde Epstein ook vrienden en werknemers om meisjes te lokken en zo de boel draaiende te houden. Op die manier creëerde hij een breed netwerk aan minderjarige meisjes die hij seksueel kon uitbuiten. In verschillende gevallen zou hij op de hoogte geweest zijn dat de meisjes minderjarig waren, omdat ze hem dat gezegd hadden.

‘Massages’ in Manhattan

Eén van de slachtoffers werd uitgenodigd om als masseuse te werken toen ze vijftien was. Die massages gebeurden vaak naakt of halfnaakt en werden al snel seksueel van aard. De massages hielden bijna altijd één of meerdere seksuele handelingen in.

De aanklagers willen Epsteins huis in Manhattan in beslag nemen. Eerder werden daar al bezwarende foto’s van minderjarige meisjes gevonden. De massageruimte ziet er bovendien nog helemaal hetzelfde uit als vijftien jaar geleden, met een massagetafel en seksattributen. Dat wijst er volgens de aanklagers op dat Epstein niets geleerd heeft uit zijn eerdere gevangenisstraf en geen berouw toont.

Bekende en invloedrijke vrienden

Jeffrey Epstein en Donald Trump
GettyImages

Epstein heeft heel wat bekende en belangrijke vrienden. Amerikaans president Donald Trump omschreef hem in een interview met New York Magazine als een “topkerel”, die “heel leuk is om mee om te gaan”. Trump zou ondertussen wel afstand genomen hebben van Epstein.

Ook Bill Clinton wil liever wat meer afstand van zijn vroegere vriend Jeffrey Epstein. Hij zei zelf dat hij “niets afwist van de verschrikkelijke misdaden, waar hij enkele jaren geleden schuldig voor bevonden werd of deze waar hij recent van beschuldigd werd”.

Chantagemiddelen

Veel van zijn bekende vrienden waren ook klanten. Het zou gaan om onder andere de Britse prins Andrew en de Amerikaan Alan Dershowitz, een topadvocaat en professor aan Harvard. Dat zijn maar twee namen uit een bijna honderd bladzijden tellend “zwart boekje” vol telefoonnummers.

Volgens de aanklagers zouden de meisjes altijd heel gedetailleerd moeten vertellen wat er in de slaapkamer gebeurde. Die informatie zou Epstein dan als chantagemiddel gebruiken tegen zijn vrienden/klanten.

Meer
Lees meer...