Minister Clarinval (MR) wil dat Overlegcomité overweegt om winkels en horeca opnieuw te openen

Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) wil dat het Overlegcomité vrijdag overweegt om de winkels en de horeca te heropenen. Dat heeft hij gezegd bij de bespreking van zijn beleidsnota in de Kamer.

Het Overlegcomité besliste iets meer dan een maand geleden om de cafés en restaurants in ons land te sluiten. Twee weken later greep het Overlegcomité opnieuw in en besloot het om ook onder andere niet-essentiële winkels te sluiten. Die huidige regels blijven voorlopig van kracht tot 13 december.

Vrijdag Overlegcomité

De komende tijd beslissen de bevoegde ministers hoe het daarna verder moet. Daarvoor komt het Overlegcomité vrijdag opnieuw samen. Dat overleg wordt in de loop van de week voorbereid.

Als het van minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s David Clarinval (MR) afhangt wordt op dat Overlegcomité gesproken over de eventuele heropening van de winkels en de horeca.

Versoepelingen

Als een heropening niet mogelijk is, wil Clarnival dat er gekeken wordt om de huidige maatregelen te versoepelen.

“Indien een gewone heropening op korte termijn niet kan, dan zal ik versoepelingen van de huidige maatregelen voorstellen”, noteert persagentschap Belga van minister Clarinval. Zo denkt hij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om klanten op afspraak te ontvangen in winkels. De MR-politicus wil ook de uitbreiding van de clic&collect voor hersteldiensten.

Meer
Lees meer...