Modefotograaf brengt glamoureuze ‘drag queens en kings’ prachtig in beeld in nieuw boek

Modefotograaf brengt glamoureuze ‘drag queens en kings’ prachtig in beeld in nieuw boek

Het is iets gek: het glamoureus verkleden, het expressieve gedrag en de uitvoering. De modefotograaf Gregory Kramer geeft ons een kijkje in de wereld van de ‘drag-cultuur’, mannen en vrouwen die zich excessief verkleden in een ‘drag queen’ of ‘drag king’. Zijn boek ‘Drags’ bevat fotoreeksen van vijftig artiesten en de foto’s zijn subliem. 

Voor zijn éénjarig durende project vroeg Kramer vijftig drag-artiesten voor zijn allereerste boek Drags. Een drag queen is een man die zich glamoureus verkleedt met alles erop en eraan: make-up, boa-veren, glitterpakjes en overdreven grote juwelen. Een drag king is logischerwijs een vrouw die mannelijke kleding en make-up draagt.

Het is een speciale cultuur, maar een drag queen of king zijn, is een vorm van trots, zegt één van de queens Charles Busch in de Britse nieuwswebsite Metro: “Mijn jongere collega’s vieren deze term vandaag. Ik wilde serieus worden genomen als toneelschrijver en acteur, dus ik vond het nodig om duidelijk wat ik op het podium deed te onderscheiden van wie ik naast het podium was.”

Gregory Kramer verhuisde in 1992 naar New York waar hij verliefd werd op de drag-cultuur. De modellen worden gepresenteerd in de stijl van klassieke zwart-wit-portretten. De opbrengst van het boek zal gedoneerd worden aan het Ali Forney Centre dat zich inzet voor dakloze LGBTQ-tieners.

Bekijk de prachtige foto’s hieronder

Heel modieus

Maar het kan best een beetje scary zijn ook …

Wij vinden het alvast geslaagd!

Bekijk meer foto’s op de Instagram van Gregory Kramer

Gesponsorde artikelen