Designer van de virale ‘Big Red Boots’ komt met een nog absurdere schoen

Het in Brooklyn gevestigde kunstcollectief MSCHF trok onlangs de aandacht met hun opvallende Big Red Boots, en nu zijn ze nog een stap verder gegaan. Hun nieuwe bizarre ontwerp ziet er van een afstand uit als gewone schoen, maar als je beter kijkt, dan zie je dat het allesbehalve een normale schoen is. 

De “BWD”-sneaker, zo heet de nieuwe creatie van MSCHF. Waarom de voorkant ontbreekt? Je kan de sneaker op twee manieren dragen: enerzijds op de normale manier, anderzijds kan je je voet omgekeerd in de schoen stoppen. Het is een gedurfd statement dat zeker de aandacht zal trekken. 

Schoen of pantoffel?

De afbeeldingen van de sneaker doen twijfelen. Het lijkt eerder op een sandaal of pantoffel dan een echte sneaker waarmee je de deur uit kan. Toch beweert MSCHF dat het om een echte sneaker gaat. Ondanks dat het merk zijn best doet om indruk te maken op het grote publiek met zijn innovatieve ontwerp, is de release van het design een behoorlijke domper geworden, want de schoen is ondertussen omgetoverd tot een hilarische meme op sociale media.

De sneaker wordt officieel gelanceerd op 12 april 2023. Tot dan is ook de prijs voor het paar schoenen nog een groot vraagteken. Als de BWD-sneaker even populair wordt als de Big Red Boots vorige maand, dan kan het prijskaartje voor een paar aanzienlijk snel oplopen.

Meer
Lees meer...