Left Right
scrollTop top

MTV stopt productie ‘Catfish’ nadat presentator Nev Schulman beschuldigd wordt van seksueel wangedrag


MTV stopt productie ‘Catfish’ nadat presentator Nev Schulman beschuldigd wordt van seksueel wangedrag

Nev Schulman, de presentator van ‘Catfish’, wordt momenteel beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een van de kandidates die enkele jaren geleden deelnam aan de show deelde haar getuigenis op YouTube, waardoor MTV nu de productie van de show geschorst heeft. 

Catfish, de populaire MTV-reeks waarin jongeren op zoek gaan naar de waarheid achter hun online crush, wordt (tijdelijk) geschorst. Deze beslissing volgt op twee video’s die Ayissha Morgan, die enkele jaren geleden te zien was in de show, online postte waarin ze presentator Nev Schulman beschuldigt van seksueel wangedrag.

Beschuldigingen

In haar video’s legt Ayissha uit hoe ze haar deelname aan het programma ervoer. Ze vertelt in de video over haar ervaringen met ‘Jack’, ze noemt Nev Schulman dus niet bij naam, maar omschrijft hem wel als de “main person of the show“.

Ze legt uit hoe ze zich tijdens de opnames ongemakkelijk voelde door een veelvoud aan ongepaste opmerkingen, die redelijk onschuldig begonnen, met de vraag of Ayissha met hem op date wilde. Iets wat Ayissha, een openlijke lesbienne, weigerde. Toen ze nadien een lange vlucht moesten nemen, stelde hij haar geaardheid in vraag en vroeg hij of ze ooit seks had gehad met een man. Waaraan hij toevoegde dat hij zelf een “grote penis” heeft en “haar kont zou scheuren”.

Later bracht hij ook een bezoekje aan haar hotelkamer, waar hij vroeg of ze wilde knuffelen in bed. Ayissha weigerde en Nev ging terug naar zijn eigen kamer, van waar hij nog een reeks berichten naar haar stuurde. Nev heeft geen fysieke grens overschreden, zo bevestigt Ayissha, maar zijn opmerkingen en opdringerige gedrag werden door haar als ongepast en grensoverschrijdend ervaren. Een productie-assistente van de show, daarentegen, zou haar wel seksueel misbruikt hebben, vermeldt ze later terloops in haar video. Maar hierover treedt ze niet verder in detail.

Catfish geschorst

Na de video’s online verschenen, besliste MTV om de productie van Catfish stop te zetten. In een statement aan USA Today laat de zender weten dat ze de zaak onderzoeken. “We nemen deze beschuldigingen serieus”, leest het statement.

“We werken samen met Critical Content, ons externe productiebedrijf, om een diepgravend onderzoek te voeren en hebben de opnames van het programma stopgezet tot dit onderzoek afgerond is.”

Nev: “Beschuldigingen zijn onjuist”

Nev Schulman zelf heeft ondertussen ook gereageerd op de beschuldigingen. Hij ontkent wat er over hem gezegd wordt. “Het gedrag dat omschreven wordt in de video gebeurde niet en ik heb het geluk dat er verschillende voormalige collega’s aanwezig waren die bereid zijn om de waarheid te spreken”, vertelt hij in een mail aan USA Today.

“Ik ben altijd open geweest over mijn leven en ik zou altijd verantwoordelijkheid opnemen voor mijn acties, maar deze beschuldigingen zijn onjuist.”

Nev Schulman

Nev Schulman raakte in 2010 bekend door de documentaire Catfish, waarin hij zelf op zoek ging naar de vrouw waar hij al een tijdje mee aan het chatten was online. Hij zocht het meisje op en ontdekte dat ze niet was wie ze zei dat ze was. Dit inspireerde Schulman om een reeks te maken om zo andere mensen die met hetzelfde te maken krijgen te helpen.

Schulman werd in 2016 vader van een dochter met zijn vriendin Laura Pertongo, met wie hij sinds 2015 een relatie heeft en in 2017 in het huwelijksbootje stapte. De feiten omschreven in de video’s van Ayissha dateren dus van net voor zijn relatie met Laura.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...