‘Murder Mystery’ met Jennifer Aniston en Adam Sandler breekt record voor Netflix

De nieuwste Netflixfilm Murder Mystery, met Jennifer Aniston en Adam Sandler in de hoofdrol, is een immens succes. Netflix heeft daarom, bij uitzondering, bekend gemaakt hoeveel mensen de film in het eerste weekend bekeken hebben. En dat zijn er veel, heel veel.

Murder Mystery is een film die twee onverwachte genres samenbrengt. Een moordmysterie en een comedy. Het is een combinatie die je niet zou verwachten, maar die duidelijk wel werkt. Want de film haalde voor Netflix de hoogste cijfers ooit tijdens het eerste weekend dat hij online te vinden was.

Meer dan 30 miljoen kijkers

Netflix laat op Twitter weten dat Murder Mystery een record heeft gebroken voor de streamingdienst. De film werd namelijk 30.869.863 keer bekeken in de eerste drie dagen. Geen enkele Netflixfilm deed hem dat voor.

Meer dan 13 miljoen accounts uit de Verenigde Staten en Canada bekeken de film al in de eerste dagen. En nog eens 17,5 miljoen accounts deden dat in de rest van de wereld. Het vorige grote filmsucces van Netflix was Bird Box, de thriller met Sandra Bullock. Die werd in zeven dagen tijd 45 miljoen keer opgevraagd.

Murder Mystery

De film gaat over een agent, Nick Spitz, gespeeld door Adam Sandler, en zijn vrouw Audrey (Jennifer Aniston). Ze gaan samen op reis naar Europa om hun huwelijk nieuw leven in te blazen. Maar in Europa loopt het helemaal mis en worden ze geframed voor de moord op een miljardair.

Een groot deel van het succes is zonder twijfel toe te schrijven aan de grote namen Jennifer Aniston en Adam Sandler. Jennifer Aniston werd uiteraard onsterfelijk voor haar rol als Rachel Green in Friends. Adam Sandler is dan weer een romcom-veteraan, met films als 50 First Dates en I Now Pronounce You Chuck & Larry. Het is bovendien niet de eerste keer dat Jennifer Aniston en Adam Sandler samen te zien zijn in een film. In de komedie Just Go With It vertolkten de twee ook al eens samen de hoofdrol.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...