Elon Musk niet langer rijkste man ter wereld door Twitter

De CEO van Tesla en Twitter, Elon Musk (51), is niet langer de rijkste man ter wereld. Die titel is nu voor Bernard Arnault CEO van de LVMH-groep. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft Musk dat verlies te danken aan Twitter.

Elon Musk nam in september 2021 de titel van rijkste man ter wereld op zich nadat hij Jeff Bezos van de troon stootte. In december was er dan een korte onderbreking waarbij Bernard Arnault, CEO van het moederbedrijf van onder meer Louis Vuitton en Sephora, de titel afpakte. Ondertussen is Arnault nu officieel de rijkste man ter wereld en is Musk opnieuw verleden tijd.

Van de troon getweet

Musk heeft nu een vermogen van 188,2 miljard dollar (172,6 miljard euro). Dat is een daling van 39 miljard dollar (35,7 miljard euro) in een jaar tijd. Volgens het verslag van Forbes, heeft Musk dat te danken aan Twitter: “Musk heeft zichzelf uit de top van de ranglijst getweet, met Tesla-aandelen die bijna 50 procent zijn gedaald sinds hij zijn overname van Twitter aankondigde.”

Bron: Forbes Grafiek van het vermogen van Elon Musk de voorbije jaren.

Europa aan de top

De nieuwe rijkste man ter wereld is de 75-jarige Fransman Bernard Arnault. Momenteel heeft hij een vermogen van 226,9 miljard dollar (208 miljard euro). Zijn vader was actief in de bouwsector en Arnault kon met een klein fortuin van dat bedrijf Christian Dior opkopen in 1985. Ondertussen is de man CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy. Die groep bezit meer dan 75 mode- en cosmeticamerken zoals Sephora en Tiffany & Co. Zijn opvolging is trouwens al verzekerd want al zijn kinderen zijn ook actief binnen het bedrijf.

Bron: Forbes Grafiek van het vermogen van Bernard Arnault de voorbije jaren.

Volgens Forbes is er nog een opvallende trend dit jaar. Bijna de helft van alle miljardairs is armer dan een jaar geleden. Het aantal miljardairs in de wereld is dan ook gedaald van 2.668 naar 2.640. Alle miljardairs samen zijn nu ook 500 miljard dollar (458,5 miljard euro) minder waard dan een jaar geleden. Dat komt door de economische crisis, stijgende rente en dalende aandelen.

Meer
Lees meer...