Naam van dochter Elon Musk veranderd naar slechts één letter

In 2020 kregen Elon Musk (51) en vrouw Grimes (35) hun eerste kindje, namelijk ‘X AE A-XII’, ofwel gewoon ‘X’. Een jaar later kreeg X een zusje, en ook haar gaven ze een speciale naam: Exa Dark Sideræl. Maar vrijdag kondigde Grimes op haar Twitter aan dat ze de naam hebben veranderd naar ‘Y’. En dat is haar tweede keuze, want liever had ze haar dochter de naam ‘?’ gegeven.

Dat Elon Musk en Grimes speciaal uit de hoek kunnen komen, is al langer bekend. Ook bij de namen van hun kinderen zijn ze wel zeer artistiek. Zo kiezen ze voor X Æ A-12 en Exa Dark Sideræl, precies namen voor het nieuwste ruimteproject van Elon Musk.

Zoontje X

In het verleden kregen Grimes en Elon Musk al veel kritiek op de speciale naam die ze hun zoon gaven. Zo kreeg hij de naam X Æ A-12. Die naam moesten ze later aanpassen naar X Æ A-XII, omdat er problemen waren met de legitimiteit van de naam. Zo bleek dat de staat Californië geen cijfers accepteert in namen, waardoor het getal in de naam werd omgezet in Romeinse cijfers.

Bron: Theo Wargo/Getty Images for TIME

Ook over de uitspraak bestond veel verwarring. Volgens de zangeres is het ‘Ex-A-I-Twelve’, maar Musk zou de naam uitspreken als ‘Ex Ash A Twelve’. Het jongetje kreeg de bijnaam X of ‘Little X’.

Dochtertje Y

Dochter Exa Dark Sideræl kreeg ook een naamsverandering, vanaf nu is het Y of ‘Why’. Maar als Grimes mocht kiezen, zou ze het liefst gewoon voor een vraagteken gaan, maar dat accepteert de overheid niet. Dat maakte de zangeres bekend op Twitter. Ze legt uit dat de naam bedoeld is om de ‘nieuwsgierigheid’ en ‘de eeuwige vraag’ weer te geven.

Ook over de uitspraak van de originele naam van hun dochter bestond verwarring. Grimes verduidelijkte dat Exa en Dark uitgesproken worden zoals het geschreven wordt, maar dat het derde deel van de naam ‘sigh-deer-ee-el’ was. Maar nu gaat het meisje door het leven als Y.

Meer
Lees meer...