Elon Musk en Grimes verwelkomen dochtertje en gaan opnieuw voor opvallende naam

Elon Musk en Grimes hebben een tweede kindje verwelkomt. Het meisje werd geboren via een draagmoeder en kreeg, net zoals haar grote broer X Æ A-12, een bijzondere naam. Daarnaast kreeg ze ook net als haar broer een supergrote roepnaam.

Na een naam als X Æ A-12 moet je natuurlijk ook je volgende kinderen een opvallende naam meegeven. In 2020 verwelkomden Elon Musk en Grimes hun eerste kindje. Hun zoontje kreeg toen de wel heel unieke naam X Æ A-12. Nu is het tijd voor een dochtertje en ook zij zal waarschijnlijk haar naam geregeld moeten spellen.

Exa Dark Sideræl Musk

Heel onverwacht kondigen Elon Musk en Grimes de geboorte van hun tweede kindje aan. Het meisje werd geboren via een draagmoeder, waardoor de zwangerschap makkelijk geheim kon worden gehouden door de ouders van twee in spé.

Het babynieuws werd bekend gemaakt in een interview van Grimes met Vanity Fair. De interviewer hoorde op een bepaald moment een baby huilen en dan kon Grimes niet anders dan vertellen dat ze een tweede kindje heeft. Het meisje kreeg de naam Exa Dark Sideræl Musk.

Betekenis

Uiteraard heeft de naam Exa Dark Sideræl ook een bijzondere betekenis. Zo staat Exa voor de computerterm exaFLOPS. Die term staat voor het aantal FLOPS (floating point operations per second) een computer kan uitvoeren. In het geval van de exaFLOPS is dat 1018.

Dark staat voor ‘het onbekende’. “Mensen zijn bang voor het onbekende, maar het is eigenlijk de afwezigheid van fotonen”, legt Grimes uit. “Donkere materie is het prachtige mysterie van ons universum.”

Sideræl, uitgesproken als saai-dier-ie-el, is de elfenspelling voor sidereal. “De echte tijd van het universum, niet onze aardtijd.” Daarnaast verwijst het ook naar Grimes’ favoriete personage uit Lord of the Rings, Galadriel.

X Æ A-12 kreeg voor het gemak de roepnaam X en z’n zusje krijgt nu ook een matching roepnaam. De korte versie van Exa Dark Sideræl is namelijk simpelweg Y. Daarnaast gebruiken Grimes en Elon Musk ook nog de naam Sailer Mars, een verwijzing naar de manga Sailor Moon.

“Een beetje saai”

In het interview met Vanity Fair laat Grimes ook weten dat de naam eigenlijk een compromis is tussen haar ideeën en die van Elon. “Ik ben bang dat het een beetje een saaie naam is.” Grimes wilde haar dochtertje oorspronkelijk Odysseus noemen. “Een meisje met de naam Odysseus is mijn droom”, laat ze daarover nog weten.

Meer
Lees meer...