Grimes: “X AE A-XII houdt van van ‘Apocalypse Now’ en ‘radicale kunst'”

Hij is amper vijf jaar oud, maar hij is al een wereldwijd fenomeen: X AE A-XII, het zoontje van Elon Musk en Grimes. Maar het is niet alleen zijn naam die tot de verbeelding spreekt. Zo zou de zuigeling er ook een bijzondere film- en kunstsmaak op nahouden.

Met een naam als X AE A-XII kan je natuurlijk geen doodnormaal leven leiden. En dat heeft de baby nu al begrepen. Want mama Grimes heeft interessante informatie gedeeld over de interesses van haar vijf maanden oude zoontje.

Rommel voor baby’s

In een interview met The New York Times vertelde Grimes over de interesses van haar zoontje. Blijkbaar is die niet te plezieren met de standaard prentenboeken voor kinderen van z’n leeftijd. “Over het algemeen zijn de dingen voor baby’s gewoon slecht voor de creativiteit. Ik wil niet dat X AE A-XII’s eerste kennismaking met deze wereld met al deze doelloze rommel gebeurt.”

Ze gaat verder: “Ik wil baby’s niet beledigen. Maar alles voor baby’s heeft gewoon één vibe. Ik wil buiten de ‘Hier zijn een zebra en een beer in pastelkleurtjes’ treden. Want dat is maar een heel beperkte creatieve lens.”

Apocalypse Now en “radicale kunst”

Daarom heeft ze haar vijf maanden oude zoontje alvast wat hoogstaandere cultuur bijgebracht. Want, zo vindt ze, “baby’s kunnen ook smaak hebben”. “Ze houden van sommige dingen, ze houden niet van andere dingen. Ze hebben echt al hun eigen opinies.”

Haar keuze viel op opvallende films en kunst. “Ik heb onder andere Apocalypse Now gekeken met mijn baby. Hij houdt ook van ‘radicale kunst’. Hij houdt er echt van en ik denk niet dat het problematisch is om hem daar kennis mee te laten maken.”

Meer
Lees meer...