Left Right
scrollTop top

Elon Musk legt uit hoe je babynaam X Æ A-12 moet uitspreken


Elon Musk Grimes
© Isopix

Elon Musk en zijn vrouw Grimes zijn de ouders geworden van een zoontje met een wel heel bijzondere naam: X Æ A-12. De afgelopen dagen werd er druk gespeculeerd over de uitspraak van die naam, maar nu geeft Elon zelf een woordje uitleg bij hoe je de naam precies moet uitspreken.

We willen geen leerkracht zijn op de eerste schooldag met X Æ A-12 in de klas. Want op het eerste zicht zouden we niet weten hoe we die naam moeten uitspreken. Maar papa Elon Musk heeft nu een kleine tutorial gegeven over hoe je de naam moet uitspreken.

X Æ A-12

Toen Grimes en Elon Musk in verwachting waren van hun eerste zoontje samen, liet de toekomstige vader al weten dat ze een naam hadden uitgekozen “waar de wereld nog niet klaar voor was”. En daar had hij gelijk in. Want zijn zoontje heet dus wel degelijk X Æ A-12, al bestaat de kans dat dat officieel niet zal lukken.

Maar zo’n naam heeft natuurlijk een handleiding nodig. En die heeft Elon Musk nu zelf gegeven in de podcast van Joe Rogan. Het is eigenlijk best simpel, zo vertelt de man achter Tesla. “De X spreek je uit als de letter X. De Æ spreek je uit als ‘Ash’. En tot slot de A-12, spreek je opnieuw gewoon uit als ‘A Twelve’.” Hoewel Elon de naam niet volledig uitspreekt, kunnen we hieruit dus afleiden dat de naam zal klinken als “X-Ash-A-Twelve”, of volledig fonetisch “Eksashee Twelve”.

Betekenis

Een naam als X Æ A-12 verdient natuurlijk ook een betekenis. En die werd, zo bevestigde Elon nog eens, voornamelijk gevonden door Grimes. Zij legde in een tweet uit wat elke letter van de naam betekent en hoe ze dus op de verzameling letters en cijfers kwamen.

X staat voor de ongekende variabele X. Æ staat voor de elfenuitspraak van AI (Artificial Intelligence) en klinkt als “Ash”. A-12 tot slot is het favoriete vliegtuig van Elon Musk. En de A verwijst ook naar Archangel, het favoriete nummer van Grimes. Ook de 12 heeft een dubbele betekenis en verwijst eveneens naar het 12de dierenteken in de Chinese horoscoop, de rat.

Hieronder kan je Elon het in z’n eigen woorden horen uitleggen:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396