Elon Musk en Grimes mogen zoontje niet echt X Æ A-12 noemen

Grimes en Elon Musk zullen hun pasgeboren zoontje niet officieel X Æ A-12 mogen noemen. In de staat Californië worden speciale tekens in de naam van je baby namelijk niet aanvaard.

Elon Musk, baas van Tesla en SpaceX, en zangeres Grimes verwelkomden begin deze week hun eerste kindje samen. Kort daarna maakte het excentrieke paar de opvallende naam van het jongetje bekend: X Æ A-12. Gisteren kwam er dan van de moeder uitleg over de betekenis achter de unieke naamkeuze.

Geboortecertificaat

Nu blijkt echter dat de kans heel klein is dat het jongetje officieel X Æ A-12 zal heten. In de staat Californië, waar de jongste Musk-zoon geboren is, mag je namelijk enkel de 26 letters van het alfabet gebruiken in kindernamen. “Je kan dus geen cijfers, Romeinse cijfers, accenten, umlauts, emoji’s of andere symbolen gebruiken. Alleen voor namen met een apostrof zoals O’Connor wordt een uitzondering gemaakt”, legt David Glass, een advocaat van de familie, uit aan de website PEOPLE.

Toch lijken Elon Musk en Grimes van plan om te proberen om X Æ A-12 op het geboortecertificaat te krijgen. “Het zal ingediend worden en geweigerd”, zegt Glass. “Daarna is de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen die afwijzing.”

Californië

De kans dat dat beroep aanvaard wordt, is wel heel klein. Californië heeft namelijk al langer moeilijkheden met het aanvaarden van bepaalde tekens in officiële namen. Zelfs Latino’s die hun kinderen bijvoorbeeld José of Ramón noemen, zien op het geboortecertificaat Jose of Ramon staan zonder accenten. Een wetsvoorstel uit 2014 om dat wel mogelijk te maken, werd uiteindelijk verworpen omdat de computersystemen dan zouden moeten vervangen worden.

Meer
Lees meer...