Left Right
scrollTop top

Opnieuw mysterieuze monoliet ontdekt, deze keer in Californië


Monoliet Californië
© Bron: Twitter @Atownreporter

Het vreemde verhaal rond de mysterieuze monolieten heeft opnieuw een vervolg gekregen. Deze keer is zo’n opvallende zuil opgedoken bovenop de berg Pine Mountain in Atascadero in de Amerikaanse staat Californië. Het is al het derde gelijkaardige object op korte tijd dat ontdekt wordt.

Het begon allemaal een goede tien dagen geleden toen wetenschappers in vanuit de helikopter een verlaten natuurgebied in Utah in de Verenigde Staten een eerste glanzende metalen monoliet ontdekten. De avond van 27 november was die zuil opnieuw verdwenen. Later bleek dat het object weggehaald is door vier mannen.

Eind november dook dan plots in Roemenië een gelijkaardige zuil op. Die zag er wel net iets goedkoper uit dat zijn Amerikaanse evenbeeld en is dus vermoedelijk het werk van een copycat.

Derde monoliet

Maar nu is er dus een derde monoliet opgedoken. Deze keer staat het object bovenop een berg in Californië. Wandelaars uit de buurt hebben aan het lokale Atascadero News laten weten dat de mysterieuze zuil er de dag ervoor nog niet was.

De monoliet lijkt heel hard op de originele uit Utah. Ook deze keer is hij zo’n drie meter hoog en heeft hij drie glanzende zijden. Het materiaal is roestvrij staal en het object is gelast en in elkaar gezet met klinknagels. Het enige verschil is dat de monoliet deze keer niet vastgezet is in de grond, maar gewoon los staat en zelfs dreigt om te vallen.

“Ik was vanmorgen aan het wandelen in Stadium Park, iets wat ik ongeveer één keer per week doe. Toen ik het pad opliep, zag ik tot mijn verbazing iets glanzends op de top van de heuvel”, leg een wandelaarster uit aan Paso Robles Daily News. “Toen ik boven kwam, zag ik dat het een driehoekige prisma was van ongeveer 3 meter lang uit metaal. Ik sprak met een andere wandelaar die me vertelde dat hij het pad dagelijks bewandelt en dat het er gisteren niet was.”

“Moeten bekijken”

Net als bij zijn voorgangers weet ook hier niemand van waar de monoliet komt en wat de bedoeling ervan is. Lokale autoriteiten lijken voorlopig ook niet van plan om iets te ondernemen. “Ik heb er zojuist over gehoord en ga het moeten bekijken”, zei waarnemend burgemeester van Atascadero, Charles Bourbeau, aan Mashable.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554