Verdwijning mysterieuze monoliet in Utah opgelost

De mysterieuze metalen zuil in Utah in de Verenigde Staten die vorige week ontdekt is en kort erna alweer verdwenen was, blijkt gewoon door een groep mannen opgehaald te zijn. Dat meldt een fotograaf die aanwezig was toen het gebeurde.

Wetenschappers van het Department of Public Safety maakten onlangs een helikoptervlucht over de woestijn in de Amerikaanse staat Utah om dikhoornschapen te tellen.

Tijdens hun vlucht merkten ze iets bizar op. Vanuit de helikopter konden ze een metalen zuil zien, op een verlaten plaats in de woestijn. De monoliet bleek zo’n drie meter in de grond te zitten. Het is onduidelijk hoe lang de zuil er al stond en hoe hij daar gekomen is.

Begin deze week werd het mysterie alleen nog maar groter toen de monoliet ineens verdwenen bleek. Het Department of Public Safety van de staat Utah had nochtans bewust de exacte locatie van het object geheim gehouden. Avonturiers wisten die echter snel te achterhalen.

Vier mannen

Lang konden zij wel niet genieten van de monoliet, want op de avond van 27 november is ze weggehaald. Op Instagram heeft fotograaf Ross Bernards nu meer uitleg gegeven over wat toen gebeurd is. De man was namelijk juist op dat moment zelf ook aanwezig.

“Ik was net klaar met het maken van foto’s van de monoliet en nam een pauze. Toen kwamen vier mannen om de hoek en liepen er twee van hen naar voren. Ze duwden een paar keer tegen de monoliet en één van hen zei ‘Hopelijk heb je je foto’s genomen'”, legt Bernards uit.

Ferme duw

“Daarna gaf hij de monoliet een ferme duw zodat die naar één kant overhelde. Toen riep hij naar zijn vrienden dat ze geen materiaal nodig hadden. De andere man zei daarna ‘Dit is waarom je geen afval achterlaat in de woestijn'”, gaat hij verder. “Toen kwamen ze alle vier helpen en duwden de zuil langs de ene kant bijna op de grond. Daarna besloten ze het naar de andere kant te duwen. Toen sprong de monoliet eruit en landde die met een luide knal op de grond.”

Daarna namen de mannen het object mee in een kruiwagen en verdwenen ze weer. In totaal duurde de hele opruimactie amper acht minuten. Wie de mannen waren, is niet bekend.

Meer
Lees meer...