Na verschillende Waalse gemeenten weigeren ook Antwerpse stadhuizen ‘Blind Getrouwd’-huwelijken

Na verschillende Waalse gemeenten weigeren ook Antwerpse stadhuizen ‘Blind Getrouwd’-huwelijken

Na het gigantisch succes van het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’, besloot RTL er een Waalse tegenhanger van te maken. Maar koppels huwen die elkaar voor de eerste keer ontmoeten in het stadhuis, was voor sommige burgemeesters een brug te ver. En nu weigert ook Antwerpen deel te nemen aan het programma.

In Blind Getrouwd trouwen mensen die elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet. Ze gaan op huwelijksreis, gaan samenwonen en na een paar weken beslissen ze of ze samen blijven of niet. De voorbereidingen voor het derde seizoen zijn volop aan de gang, maar het lijkt erop dat er niet in Antwerpen zal worden getrouwd. Dat heeft burgemeester van het district Antwerpen Paul Cordy beslist. In een Facebookpost liet hij weten dat hij niet meedoet aan ‘dit stoort ongein’:

In het Antwerpse districtshuis is er dus geen plaats voor huwelijken tussen mensen die elkaar nog nooit eerder hebben gezien, en al zeker niet voor een tv-programma. “Ik heb geweigerd om aan het programma deel te nemen”, zegt Cordy aan Gazet Van Antwerpen. “Het huwelijk draait om het aangaan van een duurzame band, terwijl de deelnemers hier een tijdelijk huwelijk aangaan. Zo’n tijdelijk huwelijk kennen we in ons rechtssysteem niet.”

En dat is niet zijn enige reden om het programma links te laten liggen. “Ik veronderstel dat de deelnemers een contract afsluiten met het productiehuis. Op het moment dat het huwelijk voltrokken wordt, ben ik dus niet zeker of de kandidaten uit vrije wil hun jawoord geven. Dat kan ik enkel vaststellen als ik met het koppel kan spreken vóór het huwelijk. Maar dat past niet binnen het concept, omdat ze mekaar vooraf niet mogen zien.” Ook Olivier Maingain, burgervader van Sint-Lambrechts-Woluwe, weigerde eerder een Blind Getrouwd-huwelijk te voltrekken.

Geen problemen voor het nieuwe seizoen

Maar de fans van het programma moeten niet vrezen: er zijn geen problemen voor het derde seizoen. Dat laat VTM-woordvoerster Sara Vercauteren alvast weten. “We plannen geen trouw in het district Antwerpen. Daarvoor werd geen officiële aanvraag ingediend. Wel toetsten we de mogelijkheden af bij allerlei gemeentes en steden waarvan mensen zich kandidaat stelden. Een officiële aanvraag dienen we echter pas in wanneer er definitieve matches zijn gemaakt tussen de singles. En daar zijn we op dit ogenblik nog volop mee bezig.”

Het derde seizoen van Blind Getrouwd gaat in het voorjaar van 2018 van start . Tot nu toe zijn er drie succesvolle huwelijken uitgekomen: Nuria & Stijn (seizoen 1), Evelien & Nicolas en Veerle & Nick (beide uit seizoen 2).

VTM

Gesponsorde artikelen