‘Pokémon Go’-makers Niantic komen met nieuw spel ‘NBA All-World’

Niantic, de gameontwikkelaar die vooral bekendheid verwierf met het gigantische succes van Pokémon Go, komt binnenkort met een nieuw mobiel spel op de markt. NBA All-World speelt zich opnieuw af in de echte wereld, maar draait uiteraard rond basketbal en de grote vedetten uit de NBA. De game zou pas aan het begin van het seizoen 2022 – 2023 wereldwijd gelanceerd worden, maar je kan nu wel al pre-registeren.

Hoewel de hype rond Pokémon Go niet meer zo groot is als in de maanden na de lancering van het spel, blijft het voor gameontwikkelaar Niantic nog steeds een enorme cash cow. De gebruikers die nog steeds actief zijn, spenderen namelijk meer geld aan de game en dus zijn de opbrengsten voor de makers ervan de laatste jaren zelfs gestegen.

Niantic

Toch kijkt Niantic ook verder en wil het de technologie waarover het beschikt ook toepassen op andere mobiele games. Het gaat hierbij om de Augmented Reality waarbij er dus bovenop de echte wereld een extra gamelaag wordt gelegd. Alle spelen van Niantic zijn dan ook op datzelfde principe gebaseerd.

Nog voor de release, in samenwerking met Nintendo, van Pokémon Go, was er zo al het spel Ingress. Later volgde dan Harry Potter: Wizards Unite, maar dat is door een gebrek aan succes alweer opgedoekt. Wel ging Niantic vorig jaar opnieuw in zee met Nintendo voor Pikmin Bloom en zijn er ook nog enkel andere, minder bekende, games.

NBA All-World

Hun volgende project is er echter wel weer één waar met veel verwachting wordt naar uitgekeken. Niantic ging deze keer namelijk een samenwerking aan met de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Samen komen ze binnenkort met NBA All-World.

Dat spel is op dit moment nog in ontwikkeling, maar kreeg wel al een eerste korte trailer. Veel is er verder nog niet bekend over NBA All-World. Op foto’s die de gamingwebsite IGN deelde, is te zien hoe je in het spel zal kunnen rondlopen in de echte wereld en bekende NBA-vedetten tegenkomen. Die zou je vervolgens kunnen uitdagen in een 1-on-1. Verder zou je ook allerhande goodies en sneakers kunnen verzamelen voor je avatar.

Bekijk hier de trailer van NBA All-World:

Meer
Lees meer...