‘The Office’-reboot komt er niet bij NBC: “Verwachtingen van fans zijn onrealistisch”

Het Amerikaanse televisienetwerk NBC zegt dat het geen plannen heeft om de populaire reeks The Office nieuw leven in te blazen. Woensdag lanceert het televisienetwerk zijn eigen streamingsdienst Peacock. Fans hoopten dat de lancering gepaard zou gaan met nieuwe afleveringen van de razend populaire sitcom.

The Office US werd uitgezonden van 2005 tot 2013 en was een adaptatie van de originele BBC-komedieserie, eveneens The Office genaamd. Zeven jaar na het negende en laatste seizoen van The Office US blijft de sitcom erg geliefd en populair onder fans. Zo populair zelfs dat een superfan op zijn eentje een volledig tiende seizoen schreef tijdens de coronalockdown.

Peacock

NBC
Het logo van NBC. (EPA)

Woensdag lanceert NBC een eigen streamingsdienst genaamd Peacock, gebaseerd op het logo van NBC, dat een pauw voorstelt. Om de lancering van zijn nieuwe platform in de kijker te zetten liet het daarom nieuwe afleveringen van de series 30 Rock en Parks & Recreation maken, die normaal donderdag al te zien zijn op Peacock.

Fans hoopten dus dat dat ook het geval zou zijn voor The Office. Maar die boffen dus niey. Bill McGoldrick van NBC stelt hen namelijk teleur. “Er zijn geen specifieke gesprekken geweest om The Office te herlanceren voor Peacock”, zegt McGoldrick tegen nieuwssite Deadline. “We hebben besproken wat we konden doen met The Office voor de lancering van onze streamingsdienst, maar nieuwe afleveringen zijn niet ter sprake gevallen”, legt hij uit. Gelukkig is er ook goed nieuws: alle negen seizoenen van The Office zullen wel al te zien zijn op Peacock.

Onrealistische verwachtingen

office
De castleden van The Office. (NBC)

Eén van de schrijvers van de show, Greg Daniels, zei eerder dit jaar al dat de verwachtingen van de fans om de serie nieuw leven in te blazen zeer onrealistisch zijn. “Ik denk dat de meeste mensen verwachten dat er nieuwe afleveringen komen met dezelfde cast en dat we gewoon de draad weer oppakken waar we gestopt zijn. Het is waarschijnlijk onmogelijk om elk personage terug te krijgen. Veel van de acteurs zijn nu bezig met andere, interessante projecten.”

Meer
Lees meer...