Wat is er aan de hand met ‘The Try Guys’? Ned verlaat viertal na beschuldigingen van overspel

Het Amerikaanse viertal The Try Guys zal voortaan bestaan uit drie leden. De YouTubers deelden vandaag namelijk een statement dat Ned Fulmer de groep officieel verlaat. Het nieuws volgt na een dag vol speculaties van overspel door Ned.

Wie vandaag door Twitter of TikTok scrolde, heeft waarschijnlijk wel iets opgevangen over het drama rond Ned van The Try Guys. Op Reddit verscheen een lange post over hoe fans merkten dat Ned Fulmer, een van de vier leden van The Try Guys, uit de recente video’s werd geknipt. En daar hadden ze een verklaring voor.

The Try Guys

The Try Guys vindt z’n oorsprong in 2014 en bestond uit Ned Fulmer, Eugene Lee Yang, Keith Habersberger en Zach Kornfeld. De vier heren werkten bij het Amerikaanse medium BuzzFeed en startten toen een videoreeks op YouTube waarbij ze allerlei dingen uittestten (vandaag de naam The Try Guys). Het concept werd meteen razend populair waardoor de vier in 2018 BuzzFeed verlieten om zich volledig op The Try Guys te kunnen focussen.

Tot op heden brengt het viertal regelmatig nieuwe video’s uit. Daarnaast trokken ze in 2019 ook door Noord-Amerika met hun eigen theatertour. Eind augustus verscheen ook hun reeks No Recipe Road Trip with the Try Guys op het Amerikaanse Food Network. Daarin zijn ze nog met vier te zien, maar dat zal in de toekomst dus niet meer het geval zijn.

Ned

Vandaag ontplofte het internet naar aanleiding van een post in de subreddit van The Try Guys. Fans merkten op dat Ned niet te zien was in de laatste video’s van het viertal en dat hij ook uit advertenties voor hun merchandise geknipt leek te zijn.

Volgens fans in de subreddit zou dat het gevolg zijn van overspel door Ned. Hij zou zijn vrouw Ariel bedrogen hebben met een van de productieleden van The Try Guys, die zelf ook soms in beeld te zien was. Ned was tijdens zijn tijd bij The Try Guys altijd heel open over zijn huwelijk met Ariel. Zo verwees hij in zo goed als elke aflevering naar zijn vrouw en vertelde hij daarbij steevast hoe graag hij haar zag. Het koppel heeft ook twee zoontjes samen. Dat alles maakt het nieuws van het vermeende overspel natuurlijk nog shockerender voor de fans.

Bevestiging

Aanvankelijk bleef het bij speculaties door fans. Tot er op de officiële socialemediakanalen van The Try Guys een kort statement verscheen. “Ned Fulmer werkt niet langer bij The Try Guys. Na een grondige interne evaluatie zien we geen toekomst samen. We danken jullie voor jullie steun terwijl we ons aan deze verandering proberen aan te passen.”

Niet veel later kwam ook Ned zelf met een statement. Daarin bevestigde hij het overspel. “Mijn familie had altijd mijn prioriteit moeten zijn, maar ik verloor m’n focus en had een relatie op de werkvloer, met wederzijdse toestemming. Ik wil me excuseren voor de pijn die mijn acties hebben toegebracht aan de andere Try Guys en aan de fans, maar vooral aan Ariel. Het enige wat er nu nog toe doet is mijn huwelijk en mijn kinderen (Ned en Ariel hebben twee zoontjes, red.). Dat is waar ik nu op ga focussen.”

Ook Ariel reageerde al. Zij schreef: “Bedankt aan iedereen die contact met me opnam. Het betekent echt veel. Niets is belangrijker voor mij en Ned dan ons gezin. Daarom vragen we – voor onze kinderen – om onze privacy te respecteren.”

Ondertussen zijn alle socialemediakanalen van The Try Guys aangepast en bestaat de groep dus officieel uit drie leden.

Lees hier het statement van Ned:

Lees hier het statement van Ariel:

Meer
Lees meer...