Left Right
scrollTop top

Nederland verlengt lockdown tot minstens 9 februari


Mark Rutte persconferentie
© Mark Rutte. – Bron: Isopix

Nederland blijft tot minstens 9 februari in lockdown. Dat heeft premier Mark Rutte dinsdagavond bekendgemaakt. Vooral de verspreiding van de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus zorgt voor onrust bij onze noorderburen.

Door de stijgende coronacijfers besliste de Nederlandse regering halverwege december om in lockdown te gaan. Niet-essentiële winkels werden toen gesloten, net als andere publiek toegankelijke locaties. Het gaat daarbij onder andere om musea, dierenparken, bibliotheken, kerstmarken en sauna’s. Indoor sportlocaties – zoals sportscholen, zwembaden en fitnessen – worden ook gesloten.

Sociale contacten zijn sindsdien ook beperkt. Iedereen mag per dag thuis nog maximum 2 gasten ontvangen die ouder zijn dan 13 jaar. Tot slot is sindsdien afstandsonderwijs de norm bij ons noorderburen.

Drie weken langer

Aanvankelijk zouden deze strenge regels van kracht blijven tot 19 januari. Dinsdag hield de Nederlandse regering een evaluatie over de situatie rond het coronavirus in het land. De besmettingscijfers gaan stilaan de goede kant uit, maar blijven relatief hoog met 5.000 nieuwe besmettingen per dag.

Daarom mag het ook niet verbazen dat besloten is om de huidige lockdown met minstens drie weken te verlengen. Daarnaast is Nederland ook bezorg over de meer besmettelijke Britse variant van het SARS-CoV-2 virus. De huidige coronamaatregelen blijven in Nederland minstens van kracht tot 9 februari.

Bekijk de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge

LEES MEER: Van soepel tot zeer streng: 10 Europese lockdowns vergeleken


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…