Nederlandse ambassade in Argentinië waarschuwt landgenoten om “voorzichtig te zijn met juichen”

De Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft fans van Oranje aangeraden om niet te uitbundig te juichen in het openbaar tijdens de wedstrijd Nederland – Argentinië op het WK voetbal. Die twee landen spelen vanavond om 20 uur Belgische tijd een kwartfinale tegen elkaar.

Terwijl België sneuvelde in de groepsfase van het WK voetbal in Qatar, zitten onze noorderburen wel nog in het toernooi. Ze wonnen hun groep voor Senegal, Ecuador en Qatar en versloegen daarna in de achtste finale de Verenigde Staten. In de kwartfinale wacht Oranje een zware opdracht met het Argentinië van Lionel Messi.

Hoewel het wereldkampioenschap aanvankelijk niet zo leefde bij de Nederlandse voetbalfans begint de zogenaamde Oranjegekte stilaan wel toe te nemen. Dat is ook het geval bij Nederlanders in het buitenland. Fans van Oranje die in Argentinië wonen kregen vandaag wel een opvallende waarschuwing van de Nederlandse ambassade.

“Grimmige situatie”

“Plaatselijke autoriteiten raden aan om voorzichtig te zijn met het uitbundig juichen in het openbaar voor Oranje tijdens de kwartfinale van het WK. De passie voor het voetbal van de Argentijnen zou ertoe kunnen leiden dat de situatie snel grimmig wordt”, liet de lokale ambassade weten om toch positief te eindigen.. “We wensen iedereen veel plezier met de wedstrijd!!”

Meer
Lees meer...