Nederlandse serie ‘Costa!’ keert terug op Netflix

Nadat Costa! vorig jaar al terugkeerde met een nieuwe film is er nu ook een nieuwe serie op komst. Netflix verkreeg daarvoor de rechten. Een exacte releasedatum is er nog niet.

Dertigers zullen zich ongetwijfeld nog wel de film Costa! uit 2001 herinneren. Deze Nederlandse film ging over proppers aan de Spaanse kust en had hoofdrollen voor onder andere Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Katja Schuurman, Michiel Huisman, John Wijdenbosch en Kürt Rogiers. Voor velen onder hen betekende het een begin van een succesvolle carrière in de media. Na de film volgde Costa! de Serie, dat vier seizoenen zou lopen, en enkele minder succesvolle televisiefilms.

Na lange afwezigheid keerde de franchise vorig jaar eindelijk terug onder de naam Costa!!, met twee uitroepingstekens dus. Die films was vooral in Nederland een groot succes. Daardoor is besloten om ook Costa! de Serie opnieuw van onder het stof te halen. Dat meldt de website RTL Boulevard. Deze nieuwe reeks zal te zien zijn op Netflix.

Castleden

In de films Costa!! keerde van de oude cast met Katja Schuurman (Frieda) één iemand terug. De kans dat zij ook in de serie te zien zal zijn, is eerder klein. Costa!! draaide namelijk rond de dochter van Frieda, Anna (Abbey Hoes), en die haar beste vriendin Bibi (Stephanie van Eer). Beiden keren ook niet terug in de nieuwe Costa! de Serie. Ook de Belgische Ella-June Henrard uit Costa!! zal niet in de serie te zien zijn.

Uit Costa!! keren wel Roeland Fernhout (Thomas), Oscar Aerts (Mike) en Sinan Eroglu (Kay) terug. De nieuwe cast bestaat verder uit onder andere Bo Martens, Hamza Othman en Jatou Sumbunu. Die laatste twee beloofden alvast dat Costa! de Serie voor een “heel hete, sexy, broeierige, natte, geile zomer” zal zorgen.

Meer
Lees meer...