Netflix komt met documentaire ‘Skywalkers: A Love Story’ over koppel dat (illegaal) wolkenkrabbers beklimt

Mensen met hoogtevrees kijken maar beter weg, want Netflix komt met een documentaire over een koppel dat steeds hogere toppen opzoekt. Angela Nikolau en Ivan Beerkus zijn afkomstig uit Moskou, maar reizen de wereld rond op zoek naar de hoogste gebouwen. Daarbij klimmen ze helemaal tot boven in de top om daar duizelingwekkende foto’s te maken. In Skywalkers: A Love Story zullen ze hun verhaal delen.

Netflix komt volgende maand met een documentaire over Angela Nikolau en Ivan Beerkus. De kans dat je hun namen kent, is eerder klein, maar de kans is groot dat je ooit al eens een foto of video van het koppel gezien hebt. Ze gaan namelijk geregeld viraal met hun beelden bovenop de hoogste torens ter wereld.

Skywalkers: A Love Story

Men zegt wel eens dat de liefde je naar de hoogste sferen kan brengen en dat nemen Angela Nikolau en Ivan Beerkus wel heel letterlijk. Het Russische koppel reist de wereld rond op zoek naar steeds hogere gebouwen. Ze klimmen vervolgens – al dan niet legaal – naar het hoogste punt van de toren om daar duizelingwekkende foto’s te maken. Het koppel gebruikt daarbij weinig of geen beveiligingsmateriaal, waardoor het elke keer een test van wederzijds vertrouwen is.

Regisseurs Jeff Zimbalist en Maria Bukhonina verzamelden meer dan 200 uren aan beeldmateriaal en volgden Angela en Ivan zeven jaar lang doorheen zes verschillende landen. De beelden van de regisseurs wordt aangevuld met beelden die het koppel zelf maakten op de hoogste toppen. We volgen het koppel tijdens de voorbereidingen op hun meest uitdagende beklimming tot op heden. Daarvoor zullen ze inbreken in Merdeka 118, een wolkenkrabber in Maleisië, waarvan ze zullen proberen om de 160 meter hoge torenspits te beklimmen.

“Er komt gevaar kijken bij romantiek”, vertelt regisseur Jeff Zimbalist. “Het verplettert ons. Het breekt onze harten en onze hoop. Hier wordt dat gevaar materieel. Als de liefde uit elkaar valt, als het vertrouwen breekt, dan gaat het over leven en dood. Het voelde als een krachtige manier om dit gevoel dat we allemaal in onze relaties voelen, tastbaar te maken.” De regisseurs benadrukken dat ze het koppel nooit gepusht hebben om iets te doen dat ze zelf niet wilden doen.

Trailer

In de trailer krijgen we al enkele duizelingwekkende beklimmingen van het koppel te zien. Daarbij wordt ook al meteen duidelijk dat ze niet alleen het risico lopen om honderden meters naar beneden te vallen, maar ook om in de gevangenis te belanden.

Dat alles zet duidelijk ook druk op de relatie van het koppel, maar het lijkt erop dat hun liefde en vertrouwen sterk genoeg is om letterlijk de hoogste hindernissen te overwinnen. Skywalkers: A Love Story is vanaf vrijdag 19 juli te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Skywalkers: A Love Story:

Skywalkers: A Love Story verschijnt op vrijdag 19 juli op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...