Documentaire ‘How to Rob a Bank’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar een nieuwe documentaire. Het gaat om How to Rob a Bank, waarin dieper ingegaan zal worden op de zogenaamde “Hollywood Bandit”. Hij overviel in de jaren 90 succesvol 17 banken en maakte daarbij gebruik van een techniek die zomaar uit een Hollywoodfilm kon komen.

De laatste maanden dropt Netflix aan de lopende band nieuwe documentaires. Het gaat daarbij vaak om true-crimedocumentaires, waaronder American Nightmare en What Jennifer Did. En nu komt daar nog een documentaire bij, die volledig in het teken staat van een van de meest notoire bankovervallers aller tijden.

How to Rob a Bank

In How to Rob a Bank gaat Netflix dieper in op de bankovervaller Scott Scurlock, aka de “Hollywood Bandit” of kortweg “Hollywood”, die in de jaren 90 actief was in Seattle. Hij viel op door zijn uitgebreide vermommingen, die hem ook zijn bijnaam opleverden.

Tussen 1992 en 1996 pleegde hij zeventien bankovervallen. Bij de laatsten was de politie hem al op het spoor en probeerden ze te voorspellen waar hij zijn volgende overval zou plegen om hem zo op heterdaad te kunnen betrappen. De documentaire zal het volledige verhaal van de “Hollywood Bandit” vertellen aan de hand van interviews met betrokken FBI-agenten en andere getuigen.

De documentaire is geregisseerd door Seth Porges en Stephen Robert Morse. Porges was in het verleden al verantwoordelijk voor Class Action Park. Morse regisseerde al In the Cold Dark Night en Bad Hombres. Daarnaast was hij als producer ook betrokken bij Amanda Knox en EuroTrump over Geert Wilders.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...