Netflix lost eerste beelden van ‘Roald Dahl’s Matilda the Musical’

De klassieker Matilda krijgt binnenkort een nieuwe verfilming. Netflix gaat het verhaal van Roald Dahl omvormen tot een musical en daarvan zijn nu de eerste beelden verschenen. Daarin krijgen we al enkele herkenbare scènes te zien, maar horen we ook al de eerste muziek uit de musical.

Dit najaar kan je op Netflix kijken naar de musicalversie van Matilda. Het gaat om een verfilming van Matilda The Musical die al sinds 2010 te zien is in verschillende steden ter wereld.

Roald Dahl’s Matilda the Musical

Het verhaal van Matilda is natuurlijk wereldberoemd. Het verhaal werd geschreven door Roald Dahl in 1988 en werd voor het eerst verfilmd in 1996. Daarna verscheen er ook een musical en nu komt er een film van die musical. Daarbij wordt nog steeds hetzelfde verhaal verteld.

Matilda Wormwood (Alisha Weir) is een briljant meisje, maar de volwassenen in haar leven willen dat talent niet erkennen. Daarom zoekt Matilda haar toevlucht in de magische wereld van boeken. Tot groot ongenoegen van haar ouders (Stephen Graham en Andrea Riseborough). Matilda wordt naar een strenge school gestuurd, waar ze opnieuw oog in oog komt te staan met vreselijke volwassenen en dan vooral het schoolhoofd Miss Trunchbull (Emma Thompson). Maar ze leert er ook Miss Honey (Lashana Lynch) kennen en voor het eerst in haar leven wordt ze begrepen. Samen met Miss Honey en haar nieuwe vrienden probeert Matilda wraak te nemen op alle volwassenen die haar fout behandelden.

De film voor Netflix wordt geregisseerd door Matthew Warchus, die ook al verantwoordelijk was voor de musicalversie op de planken. Ook Dennis Kelly die het scenario voor de musicalversie schreef werkt nu mee aan de verfilming.

Bekijk de eerste teaser van Roald Dahl’s Matilda the Musical hier:

Roald Dahl’s Matilda the Musical zal eind dit jaar op Netflix verschijnen. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland komt er ook een bioscooprelease.

Meer
Lees meer...