Emma Thompson zal Miss Trunchbull spelen in ‘Matilda’ van Netflix

Netflix komt met een nieuwe verfilming van het boek Matilda van Roald Dahl. We wisten al dat Lashana Lynch de rol van Miss Honey voor haar rekening zou nemen en nu is ook de actrice voor Miss Trunchbull bekend. Netflix castte ook al de piepjonge actrice Alisha Weir voor de hoofdrol als Matilda.

Na 25 jaar wordt de roman Matilda van Roald Dahl opnieuw in een filmjasje gegoten. Deze keer zal dat gebeuren door Netflix. Ondertussen zijn er volgens The Hollywood Reporter al drie acteurs bekend voor de film.

Emma Thompson

De Britse actrice Emma Thompson, die je kan kennen als Elinor Dashwood in Sense and Sensibility of Karen in Love Actually, zal in de huid kruipen van slechterik Miss Trunchbull. Zij zal dus hamerslingeren met kleine meisjees met vlechtjes en andere studenten een reusachtige chocoladetaart voorschotelen. Eerder waren er geruchten dat Ralph Fiennes de rol van Miss Trunchbull zou spelen, maar nu gaan de makers dus toch voor een vrouwelijke Trunchbull. Binnenkort zal Emma Thompson ook te zien zijn in de nieuwe live-action remake van The 101 Dalmatians, Cruella.

Eerder raakte al bekend dat Lashana Lynch de rol van Miss Honey voor haar rekening zal nemen. Lynch is vooral bekend voor haar rol in Captain Marvel en zal binnenkort ook te zien zijn in de Bondfilm No Time To Die, waar ze zelfs de titel van agent 007 zal krijgen.

11-jarige Matilda

De rol van hoofdpersonage Matilda zal dan weer gespeeld worden door de 11-jarige Alisha Weir. Zij was eerder al te zien in de film Don’t Leave Home en de serie Darklands.

Maar nu heeft ze dus voor de eerste keer een grote hoofdrol te pakken. Alisha Weir treedt zo in de voetsporen van Mara Wilson, die in 1996 de rol van Matilda speelde in de verfilming door Danny DeVito.

De nieuwe film voor Netflix zal geregisseerd worden door Matthew Warchus die eerder al Pride maakte. Het is nog niet geweten wanneer de film zal verschijnen op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...