Lashana Lynch krijgt 007-titel van James Bond in ‘No Time To Die’

Lashana Lynch wordt al meer dan een jaar gehint als “de nieuwe James Bond”. Maar dat nieuws heeft niemand ooit bevestigd. Tot nu. De actrice, die in No Time To Die te zien is als Nomi, ‘erft’ de titel 007 van James Bond.

We moeten nog tot april volgend jaar geduld hebben, voor we te weten komen wat er in No Time To Die staat te gebeuren. De vijfentwintigste James Bond-film is wel al zo goed als af, maar door de coronacrisis wordt de releasedatum telkens opgeschoven.

Nieuwe 007

In No Time To Die speelt Lashana Lynch Nomi, een geheim agente die tijdelijk de 007-titel van James Bond overgenomen heeft wanneer hij verbannen was. En die titel krijgt ze ook officieel wanneer Bond zich terugtrekt als geheim agent.

Dit bericht bekijken op Instagram

Nomi. #NoTimeToDie @007

Een bericht gedeeld door Lashana Lynch (@lashanalynch) op

Die geruchten deden al een hele tijd de ronde, maar werden nooit bevestigd. Tot nu. Want tijdens een interview met Harpers Bazaar had niemand minder dan Lashana Lynch zelf het over de druk die die rol met zich mee zal brengen.

“Heel, héél revolutionair”

Toen de geruchten vorig jaar voor het eerst opdoken, kreeg Lashana Lynch al meteen bakken kritiek over zich heen. Ze zou namelijk de eerste vrouw zijn die de rol van 007 op zich zou nemen. En dat vinden heel wat mensen een brug te ver. Maar ondertussen weet de No Time To Die-actrice dat die commentaren niet aan haar persoonlijk gericht zijn.

“Ik ben één zwarte vrouw”, vertelde ze tijdens het interview. “Mocht het een andere zwarte vrouw zijn, die in die rol gecast werd, zou het gesprek er precies hetzelfde hebben uitgezien. Ze zou precies dezelfde aanvallen moeten verwerken, dezelfde vreselijke woorden. Ik moet mezelf er gewoon aan herinneren dat het gesprek gebeurt, en dat ik deel uitmaak van iets dat heel, héél revolutionair zal zijn.”

Laatste keer Daniel Craig

In No Time To Die kruipt acteur Daniel Craig voor de vijfde en laatste keer in de huid van James Bond. Hij was al als 007 te zien in Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre. Samen met No Time To Die is dat goed voor maar liefst 15 jaar aan prachtige maatpakken, exclusieve auto’s en vodka martini’s, shaken, not stirred.

No Time To Die verschijnt in april 2021 in de bioscoop.

Meer
Lees meer...