Voldemort-acteur Ralph Fiennes krijgt rol van vrouwelijk schoolhoofd in Netflixremake van ‘Matilda’

Netflix heeft al heel wat oude films een nieuw leven ingeblazen dankzij de grote successen van de remake- en live actionfilms. De streamingdienst kondigde begin dit jaar aan dat ook Matilda een nieuwe remake zou krijgen. En niemand minder dan Ralph Fiennes alias Voldemort krijgt de rol van Miss Trunchbull, het schoolhoofd.

Ralph Fiennes kennen we allemaal beter als Voldemort uit Harry Potter. Maar deze keer neemt hij een heel andere, opvallende rol op zich. In de Netflixremake van Matilda zal de acteur de rol van het vrouwelijke schoolhoofd Miss Trunchbull vertolken.

Matilda

Matilda is een boek geschreven door Roald Dahl en werd in 1996 met enkele aanpassingen al eens verfilmd. Het verhaal volgt een klein, maar geniaal meisje genaamd Matilda. Ze is buitengewoon slim en heeft uitzonderlijke krachten. Maar voor de rest zit het haar niet echt mee. Door haar familie wordt ze compleet genegeerd en haar school wordt geleid door de verschrikkelijke directrice Miss Trunchbull. Gelukkig kan ze op de steun van juf Honey rekenen.

Musical

https://www.youtube.com/watch?v=A06-8IWjFSE&feature=emb_title

Naast de film bestaat er ook al een tijdje een musical van Matilda. En het is die heruitvoering die Netflix wil verfilmen. In de musical wordt Miss Trunchbull ook al gespeeld door een man en is het dus logisch dat het in de verfilming ook een man zal zijn, en die zal deze keer gespeeld worden door Ralph Fiennes.

Matthew Warchus was de regisseur van de musical en zal voor de Netflixremake ook terugkeren naar de regiestoel. De verhaallijn zal eveneens dezelfde zijn als Matilda The Musical.

Netflix & Roald Dahl

Netflix is blijkbaar een grote fan van de verhalen van Roald Dahl, want het is niet de eerste keer dat de streamingdienst een remake wil maken van zijn boeken. Eerder had Netflix al aangekondigd dat er een remake op de planning staat van BFG en van Charlie and the Chocolate Factory. Maar bij die laatste zal dan, in tegenstelling tot Matilda, vooral gefocust worden op animatie.

Wanneer Matilda op Netflix zal komen, is nog niet bekend gemaakt.

Meer
Lees meer...