‘Matilda’ wordt opnieuw verfilmd voor Netflix

Matilda, het verhaal van Roald Dahl over een buitengewoon slim meisje, wordt opnieuw verfilmd. Deze keer zal de film verschijnen op Netflix. Het wordt niet zomaar een film, maar een heuse musical.

Goed nieuws voor de fans van Matilda, want er komt een nieuwe film aan. De verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl is legendarisch en krijgt na een musical nu ook een verfilming van die musical.

Matilda

De verfilming van Matilda van Roald Dahl kwam in 1996 in de zalen. Maar iedereen heeft de film zeker wel al een keertje gezien. Matilda gaat over een klein, maar geniaal meisje, genaamd Matilda. Ze is dan wel enorm slim, het zit haar voor de rest niet echt mee. Haar familie negeert haar en de school wordt geleid door een tiran van een directrice. Zij gebruikt kinderen om mee te hamerslingeren en geeft ze onmenselijke straffen. Maar in juf Honey vindt Matilda een maatje en samen werken ze aan haar bovennatuurlijke verstand én magische krachten.

De film werd geregisseerd door Danny DeVito die ook zelf meespeelde in de film als de louche vader van Matilda. De film volgde het verhaal van Roald Dahl met enkele aanpassingen om het een leukere en langere film te maken. En nu komt er dus nog een verfilming.

Musical

https://www.youtube.com/watch?v=A06-8IWjFSE

Ondertussen is Matilda, naast een boek en een film, ook al een tijdje een musical. En het is die musical die een verfilming krijgt. Je mag je dus verwachten aan je favoriete momenten uit Matilda, maar dan gezongen.

Binnenkort kunnen we op Netflix dus genieten van een jongen die al zingend een te grote chocoladetaart moet binnenwerken of een meisje dat ritmisch aan haar vlechtjes in het rond wordt geslingerd.

Meer
Lees meer...