Netflix-film ‘Enola Holmes’ met Millie Bobby Brown en Henry Cavill, die uitkomt in september, nu al onder vuur

De nieuwste Netflix-film Enola Holmes zal het verhaal vertellen van het zusje van de wereldberoemde Sherlock Holmes. Het is een interessant project, maar de kans bestaat nu dat de film er niet komt.

Dit najaar komt Netflix met een nieuwe film gebaseerd op de verhalen van Sherlock Holmes. De film zal deze keer niet inzoomen op Sherlock Holmes zelf, maar wel op zijn zusje Enola, gespeeld door Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown. Maar de nabestaanden van Sir Arthur Conan Doyle zijn nu al geen fan van het project.

Rechtzaak

De nabestaanden van Sir Arthur Conan Doyle hebben nu al een proces aangespannen tegen de film. Daarbij richten ze zich specifiek tot Netflix, producent Legendary en de publisher, schrijver en regisseur achter de film. Ook de auteur van The Enola Holmes Mysteries, de boekenreeks waarop de film gebaseerd is, wordt door de familie aangeklaagd.

Alle verhalen van Sherlock Holmes zijn publiek domein, maar de laatste tien zijn dat niet. Volgens de familie van Sir Arthur Conan Doyle zijn het net die verhalen waarop de film gebaseerd is, en daarom zijn ze van mening dat het hierbij gaat om een schending van de auteursrechten.

Enola Holmes

In de film Enola Holmes zal Millie Bobby Brown in de huid kruipen van Enola Holmes, de zus van Sherlock Holmes. De rol van Sherlock wordt deze keer gespeeld door Henry Cavill, die je kan kennen als Superman uit Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice, maar ook als Geralt uit The Witcher.

Daarnaast zullen in de film ook Sam Claflin en Helena Bonham Carter te zien zijn. Claflin zal de derde Holmes spelen, Mycroft Holmes. En Helena Bonham Carter speelt de rol van mama Holmes.

Eerste foto’s

Bij Netflix laten ze het allemaal niet zo aan hun hart komen, want ze doen gewoon rustig verder met de promotie van de film. Zo werden vandaag de eerste foto’s gelost en krijgen we voor het eerst Millie Bobby Brown te zien als Enola Holmes en Henry Cavill als Sherlock Holmes.

Bij de post laat Netflix ook weten dat de film in september te zien zal zijn op de streamingdienst. Als de rechtszaak natuurlijk geen roet in het eten komt strooien.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...