Netflix gaat film maken over gijzeling in Apple Store in Amsterdam

Opvallend nieuws van Netflix. De streamingdienst gaat namelijk een film maken over de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam in februari 2022. Daarbij hield een jongeman een persoon onder schot voor meer dan vijf uur. In de cast zien we ook een Belg.

Streamingdienst Netflix werkt al langer aan een uitbreiding van de niet-Engelstalige catalogus. Zo zijn er heel wat Zuid-Koreaanse projecten, krijgen ook Spaanse projecten heel wat ruimte én komt er binnenkort ook nog een Nederlands project aan. Dat project vertelt het verhaal rond de gijzeling in Amsterdam in 2022.

Apple Store

Twee jaar geleden werd Amsterdam opgeschrikt door een gijzeling in de Apple Store in het midden van de stad. De omgeving werd al snel ontruimd, maar toch kon een 27-jarige Nederlander urenlang iemand onder schot houden en nog heel wat andere mensen voor blok zetten in de winkel.

Uiteindelijk dreigde hij ermee om zichzelf op te blazen, maar de gijzelaar kon ontsnappen en de dader werd aangereden door de politie. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Film

Dat verhaal zal binnenkort dus verfilmd worden door Netflix. Het gaat om een Nederlandstalige film waarbij we vooral heel wat Nederlandse acteurs te zien zullen krijgen. Maar ook Vlaamse acteur Louis Talpe (Onder Vuur) zal een hoofdrol krijgen.

De film zal het verhaal vanuit verschillende standpunten vertellen, waarbij het perspectief constant zal veranderen. “Het zal focussen op levensbedreigende situaties en hoe het keuzes beïnvloedt”, vertelt Netflix. Naast Talpe zullen ook Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort en Emmanuel Ohene Boafo te zien zijn. De film is waarschijnlijk in 2025 te zien.

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...