Netflix deelt eerste foto’s van ‘Scoop’ over Britse prins Andrew

Netflix heeft de eerste foto’s gelost van de film Scoop. Daarin zal het interview van de Britse prins Andrew met Newsnight centraal staan. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Gillian Anderson, Rufus Sewell, Keeley Hawes en Billie Piper.

The Crown mag dan wel afgelopen zijn, Netflix laat het Britse koningshuis voorlopig nog niet los. Binnenkort verschijnt zo de film Scoop, die volledig in het teken zal staan van Prince Andrew. Specifiek zal de film gaan over het televisie-interview dat Prince Andrew gaf aan Newsnight van BBC. Dat interview vormde de laatste druppel in het geschonden imago van de prins.

Scoop

Netflix heeft de eerste foto’s gelost van de film Scoop over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. In dat interview sprak de Britse prins over de beschuldigingen van seksueel misbruik in de zaak rond Jeffrey Epstein, die kort voor het interview overleed in de cel. In het interview vertelt Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en hoe hij daar nog steeds positief op terugkeek, zelfs nadat alle verhalen over seksueel misbruik bekend raakten. Wel zei hij dat de wandeling die hij maakte met Epstein in 2010 het einde van hun vriendschap was. Die wandeling werd gefotografeerd, waardoor het publiek geloofde dat Prince Andrew nog steeds bevriend was met Epstein, zelfs na zijn veroordeling.

Het laatste opvallende moment uit het interview is het moment waarop Andrew probeert om te ontkennen dat hij Virginia Guiffre seksueel misbruikte. Guiffre beschuldigde hem ervan haar verkracht te hebben tijdens een feestje bij Epstein thuis. Volgens Andrew was het echter onmogelijk dat hij het was omdat Guiffre zei dat hij hevig zweette, terwijl Andrew naar eigen zeggen “niet kan zweten”. Later in het interview beweert hij ook dat de foto waarop hij met Virginia Guiffre te zien is, vervalst is aangezien hij “in Londen altijd uitging in een kostuum met een das”. Op de foto heeft hij enkel een hemd aan en geen das.

In de nasleep van het interview met Newsnight werd Prince Andrew officieel geband van publieke evenementen met de koninklijke familie. Sam McAlister, die de producer was voor het interview, schreef er later een boek over met de titel Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews. Dat boek is nu door Netflix verfilmd.

Cast

Netflix kon voor de film een indrukwekkende cast strikken. Zo zal Rufus Sewell (KaleidoscopeThe Holiday) de rol van Prince Andrew voor z’n rekening nemen en zal Gillian Anderson (The X-FilesSex Education) in de huid kruipen van nieuwsanker Emily Maitlis, die het interview afnam.

Verder zullen ook Billie Piper en Keeley Hawes te zien zijn in de film. Zij spelen respectievelijk producer Sam McAlister, die ook het boek schreef waarop de film gebaseerd is, en Amanda Thirsk, de secretaresse van Prince Andrew.

Eerste foto’s

Netflix heeft nu de eerste foto’s van de film gelost. Daarin zijn de verschillende hoofdpersonages te zien en wordt al snel duidelijk dat de film zeer dicht bij het echte interview zal blijven. Zo zijn enkele beelden een exacte kopie van shots uit het originele interview en lijkt Rufus Sewell enorm goed op de echte prins Andrew.

Voorlopig is er nog geen exacte releasedatum voor Scoop, al heeft Netflix wel al laten weten dat de film in het voorjaar van 2024 zal verschijnen.

Bekijk hier de eerste foto’s van Scoop:

Scoop zal in het voorjaar verschijnen op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...