Netflix lost documentaire over pedofiele multimiljonair Epstein die onder verdachte omstandigheden stierf: de trailer

Netflix plant op 27 mei de release van een documentaire over Jeffrey Epstein, de Amerikaanse multimiljonair die vorig jaar omkwam in de cel. De serie krijgt de naam Jeffrey Epstein: Filthy Rich en zal gedeeltelijk bestaan uit getuigenissen van vermoedelijke slachtoffers die hem beschuldigen van seksueel misbruik en pedofilie.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich bestaat uit vier afleveringen en werd geregisseerd door Lisa Bryant, bekend van onder meer Young, Hot & Crooked. De productie was in handen van Joe Berlinger en James Patterson. Berlinger bracht vorig jaar nog de Netflix-documentaire Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes uit en die werd gigantisch populair.

(Netflix begint opnieuw in betere kwaliteit te streamen.)

Prostitutie van 14-jarige

EPA

In Jeffrey Epstein: Filthy Rich wordt het mysterieuze overlijden van Epstein. Volgens het officiële statement van de Amerikaanse overheid beroofde de zakenman zich in zijn cel van het leven. Hij zat vast vanwege vermoedelijk seksueel misbruik van minderjarigen. De documentaire legt de focus dan ook op die beschuldiging.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de zaak tegen Epstein uit 2008 waarbij hij beschuldigd wordt betaalde seks gehad te hebben met een 14-jarig meisje. Uiteindelijk werd er destijds een schikking overeengekomen tussen Epstein en de aanklagers. Epstein kreeg hierna dertien maanden enkelband en werd geregistreerd als zedendelinquent.

(Tiger King krijgt een échte sequel-aflevering.)

Vermoord?

wiki

In juli 2019 werd Epstein opnieuw opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen. In zijn woonst in New York werden grote hoeveelheden naaktfoto’s van minderjarige meisjes gevonden. Epstein werd in diezelfde maand nog met striemen rond zijn nek in zijn cel aangetroffen. Vanwege zijn zelfmoordneigingen zou hij extra in de gaten gehouden zijn door het gevangenispersoneel. Een maand later werd Epstein echter dood in zijn cel gevonden.

(American Horror Story krijgt een spin-off-serie.)

Heel wat Amerikaanse opinie geloofden het officiële statement van de autoriteiten niet en stellen dat Epstein vermoord werd in de gevangenis, wat in Amerikaanse gevangenissen schering en inslag is bij (vermeende) pedofielen. Ongetwijfeld zal Jeffrey Epstein: Filthy Rich ook deze theorieën behandelen.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...