Netflixfilm ‘Scoop’ over onthullend interview met Prince Andrew krijgt cast: hoofdrollen voor Gillian Anderson en Rufus Sewell

Netflix heeft de cast voor de film Scoop aangekondigd. Die film zal gaan over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. Hoewel dat interview diende om de naam van de prins te zuiveren na het overlijden van Jeffrey Epstein, had het vooral het tegengestelde effect. Voor de cast wist Netflix enkele grote namen te strikken.

Met het einde van The Crown in zicht, lijkt Netflix het Britse koningshuis nog niet los te laten. Zo werkt de streamingdienst nu aan een film in het teken van Prince Andrew. Specifiek zal de film gaan over het televisie-interview dat Prince Andrew gaf aan Newsnight van BBC. Dat interview vormde de laatste druppel in het geschonden imago van de prins.

Scoop

Netflix werkt aan een film over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. In dat interview sprak de Britse prins over de beschuldigingen van seksueel misbruik in de zaak rond Jeffrey Epstein, die kort voor het interview overleed in de cel.

Na het interview met Newsnight werd Prince Andrew officieel geband van publieke evenementen met de koninklijke familie. Sam McAlister, die de producer was voor het interview, schreef er later een boek over met de titel Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews. Dat boek zal nu door Netflix verfilmd worden als Scoop.

Cast

De film werd vorig jaar al aangekondigd, maar nu heeft Netflix de cast bekendgemaakt. Zo zal Rufus Sewell (Kaleidoscope, The Holiday) de rol van Prince Andrew voor z’n rekening nemen en zal Gillian Anderson (The X-Files, Sex Education) in de huid kruipen van nieuwsanker Emily Maitlis, die het interview afnam. Verder zullen ook Billie Piper en Keeley Hawes te zien zijn in de film. Zij spelen respectievelijk producer Sam McAlister, die ook het boek schreef waarop de film gebaseerd is, en Amanda Thirsk, de secretaresse van Prince Andrew.

McAlister is enthousiast over de film. “Het gaat verder dan m’n wildste dromen – zeker als een beginnend auteur – om samen te werken met deze indrukwekkende cast, Netflix en de teams van de studio’s The Lighthouse en Voltage. Het feit dat Billie Piper, een van m’n favoriete actrices, mij zal spelen, is zo onwezenlijk.”

De film wordt geregisseerd door Philip Martin, die ook al verschillende afleveringen van The Crown regisseerde. Ook hij is enthousiast over het project. “Het is uptempo, meeslepend en filmisch. Ik wil het publiek meenemen in de adembenemende opeenvolging van gebeurtenissen die hebben geleid tot het interview met prins Andrew. Op die manier wil ik een verhaal vertellen over een zoektocht naar antwoorden, in een wereld van speculatie en wisselende herinneringen. Het is een film over macht, privileges en verschillende perspectieven en hoe we – of het nu in glinsterende paleizen of hi-tech redactiekamers is – beoordelen wat waar is.” Voorlopig is het nog niet geweten wanneer de film zal verschijnen op Netflix.

Het interview

Toen het interview van Prince Andrew met Newsnight in 2019 werd opgezet, had het als doel om de naam van de prins te zuiveren. Zijn naam werd namelijk genoemd in de zaak rond Jeffrey Epstein. Het interview vond plaats kort na het overlijden van Epstein. Hij overleed in de cel in afwachting van zijn proces.

In het interview vertelt Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en hoe hij daar nog steeds positief op terugkeek, zelfs nadat alle verhalen over seksueel misbruik bekend raakten. Wel zei hij dat de wandeling die hij maakte met Epstein in 2010 het einde van hun vriendschap was. Die wandeling werd gefotografeerd, waardoor het publiek geloofde dat Prince Andrew nog steeds bevriend was met Epstein, zelfs na zijn veroordeling.

Het laatste opvallende moment uit het interview is het moment waarop Andrew probeert om te ontkennen dat hij Virginia Guiffre seksueel misbruikte. Guiffre beschuldigde hem ervan haar verkracht te hebben tijdens een feestje bij Epstein thuis. Volgens Andrew was het echter onmogelijk dat hij het was omdat Guiffre zei dat hij hevig zweette, terwijl Andrew naar eigen zeggen “niet kan zweten”. Later in het interview beweert hij ook dat de foto waarop hij met Virginia Guiffre te zien is, vervalst is aangezien hij “in Londen altijd uitging in een kostuum met een das”. Op de foto heeft hij enkel een hemd aan en geen das.

Bekijk hier het echte interview van Prince Andrew met Newsnight:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...