‘The Holiday’-sequel komt er dan toch niet

Slecht nieuws voor de fans van The Holiday. Gisteren kwam namelijk in het nieuws dat er een vervolg zou komen op de populaire kerstfilm uit 2006, maar dat nieuws werd ondertussen ontkend. Zowel actrice Kate Winslet als regisseur Nancy Meyers weten namelijk van niets.

De langverwachte sequel van The Holiday met de originele cast komt er dan toch niet. Eerder lieten verschillende bronnen weten dat er druk werd gewerkt aan een vervolg en dat de opnames volgend jaar zouden plaatsvinden in Europa. Via Instagram laat regisseur Meyers nu weten dat daar niets van klopt. En ook actrice Kate Winslet was niet op de hoogte.

The Holiday

The Holiday kwam uit in 2006 en gaat over Iris Simpkins (Kate Winslet) en Amanda Woods (Cameron Diaz). Zij leven een heel verschillend leven op heel verschillende plaatsen. Iris is zo een columniste voor The Daily Telegraph in Londen, terwijl Amanda werkt als producer van filmtrailers in Los Angeles. Maar allebei hebben ze door een recente (of iets minder recente) liefdesbreuk, nood aan een vakantie.

De twee vinden elkaar online en besluiten om voor twee weken van huis te ruilen. Daar maken ze kennis met de mannen in het leven van de ander. Iris leert zo Miles (Jack Black) kennen, terwijl Amanda een aangename kennismaking heeft met Graham (Jude Law), de broer van Iris. The Holiday werd een enorm succes en is nog steeds een van de grootste klassiekers rond Kerstmis.

“Klopt niet”

Daarom was de reactie van het publiek op een mogelijk vervolg dan ook enorm positief. Gisteren liet The Sun namelijk weten dat er een sequel zat aan te komen. Die zou volgend jaar worden opgenomen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Maar daar blijkt nu dus niets van te kloppen.

Via Instagram weerlegde regisseur Nancy Meyers de geruchten namelijk meteen. Daar postte ze een screenshot van een nieuwsartikel met bijschrift: “Zoveel geruchten hierover … sorry, maar het klopt niet.”

Ook actrice Kate Winslet, die de rol van Iris speelde, ontkende de sequel in een interview met People. “Dat is het eerste wat ik daarvan hoorde. Niemand in mijn omgeving heeft het daar met mij al over gehad”, vertelt ze.

Meer
Lees meer...