‘The Holiday’ zou sequel krijgen: “Alle hoofdrolspelers keren terug”

Liefhebbers van de betere kerstfilm hebben weer iets om naar uit te kijken. Er zou namelijk een vervolg komen op The Holiday. De film waarin twee vrouwen tijdens de kerstdagen van huis wisselen verscheen in 2006, maar zou nu dus een vervolg krijgen. Voor dat vervolg zouden de hoofdpersonages uit de eerste film ook terugkeren.

Misschien heb je The Holiday dit jaar al opnieuw bekeken of staat hij nog op je lijstje van kerstfilms om deze maand nog eens te herbekijken. De film met Kate Winslet en Cameron Diaz in de hoofdrollen is een van de klassiekers in z’n genre en zou nu volgens bronnen een vervolg krijgen.

The Holiday

The Holiday gaat over Iris Simpkins (Kate Winslet) en Amanda Woods (Cameron Diaz). Zij leven een heel verschillend leven op heel verschillende plaatsen. Iris is zo een columniste voor The Daily Telegraph in Londen, terwijl Amanda werkt als producer van filmtrailers in Los Angeles. Maar allebei hebben ze door een recente (of iets minder recente) liefdesbreuk, nood aan een vakantie. De twee vinden elkaar online en besluiten om voor twee weken van huis te ruilen. Daar maken ze kennis met de mannen in het leven van de ander. Iris leert zo Miles (Jack Black) kennen, terwijl Amanda een aangename kennismaking heeft met Graham (Jude Law), de broer van Iris.

De film is, zoals veel andere kerstfilms, enorm voorspelbaar, maar dat hield de kijkers niet tegen. The Holiday groeide uit tot een klassieker in z’n genre en is volgens velen nog altijd een van de beste kerstfilms aller tijden. En nu zou de film ook een vervolg krijgen.

Sequel

Volgens bronnen van The Sun zou er gewerkt worden aan een sequel van The Holiday. De film verscheen in 2006, ondertussen 16 jaar geleden. Toch zouden voor de sequel de hoofdpersonages uit de originele film terugkeren. Het zou dan dus gaan om Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black.

De opnames voor de nieuwe film zouden volgend jaar van start gaan in het Verenigd Koninkrijk en Europa. “Het is een van de meest succesvolle films in z’n genre en elk jaar genieten miljoenen fans over heel de wereld er nog van”, klinkt het bij de bron vanuit de filmwereld. “Het is dus logisch dat we terug polshoogte zouden opnemen met de personages om te kijken hoe het nu nog gaat met hun leven. De film wordt grappig, aangrijpend en hartverwarmend. Precies wat iedereen wil voor Kerstmis.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Holiday:

Je kan The Holiday bekijken op Netflix en Amazon Prime Video.

Meer
Lees meer...