Netflix kondigt ‘Last Samurai Standing’ aan: ‘Squid Game’ in een Samurai-jasje

Netflix heeft een bijzondere nieuwe reeks aangekondigd. Het gaat om Last Samurai Standing, waarin 292 samoeraistrijders het tegen elkaar zullen opnemen in een gevecht op leven en dood. De enige overblijver, de last samurai standing, gaat naar huis met een enorme geldprijs.

Nadat Netflix sinds enkele jaren sterk inzet op Zuid-Koreaanse content, verschijnen er tegenwoordig steeds meer Japanse series op de streamingdienst. Denk zo maar aan Alice in Borderland, Giri/Haji en YuYu Hakusho. Nu heeft Netflix nog een veelbelovende reeks aangekondigd.

Last Samurai Standing

In Last Samurai Standing zullen we te zien krijgen hoe 292 voormalige samoeraistrijders het in een strijd op leven en dood tegen elkaar opnemen. Wie op het einde als laatste overblijft, wint 100 miljard yen (607 miljoen euro). We volgen vooral Shujiro Saga (Junichi Okada), die deelneemt aan het spel met één doel voor ogen: zijn zieke vrouw en kind redden.

Hoewel het plot erg lijkt op dat van Squid Game, gaat het hier niet om een herwerking van de populaire Zuid-Koreaanse reeks. Last Samurai Standing is namelijk gebaseerd op de manga Ikusagami van de Japanse schrijver Shogu Imamura. De auteur is enthousiast over de verfilming. “Ik schreef Ikusagami met het doel om een historische roman te schrijven, die wereldwijd geapprecieerd werd. Toen Netflix me contacteerde, was ik laaiend enthousiast. Junichi Okada kunnen strikken als hoofdrolspeler voelt als een droom die werkelijkheid wordt. Ik had hem ook al voor ogen als Shujiro toen ik het verhaal schreef.” Okada is namelijk niet van de minste. Hij is een van de bekendste Japanse acteurs en een vechtchoreograaf. Voor Last Samoerai Standing zal hij ook de choreografie voor z’n rekening nemen. De Netflixreeks wordt geregisseerd door Michihito Fujii, die eerder al The Journalist maakte voor Netflix.

Bekijk hier de aankondiging van Last Samurai Standing:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...