Mangabewerking ‘Yu Yu Hakusho’ van Netflix krijgt spectaculaire trailer

Fans van Japanse manga kunnen volgende week opnieuw terecht op Netflix. Dan verschijnt met Yu Yu Hakusho namelijk een nieuwe live-actionbewerking van een populaire mangareeks. Die serie kreeg zojuist een nieuwe trailer, waarin de indrukwekkende special effects goed zichtbaar zijn.

Na enkele geflopte live-actionbewerkingen van populaire manga’s, zoals de serie Cowboy Bebop en de film Death Note, had Netflix afgelopen zomer eindelijk een hit te pakken. One Piece kreeg heel wat positieve reacties en kon sterke kijkcijfers voorleggen. De serie is dan ook al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Yu Yu Hakusho

Na dat succes komt Netflix volgende week met een nieuwe live-actionremake van een populaire mangareeks. Deze keer gaat het om Yu Yu Hakusho. Die comicreeks is van de hand van de geprezen Yoshihiro Togashi en verscheen tussen 1990 en 1994. In totaal zijn er 78 miljoen exemplaren verkocht en dat terwijl er ‘maar’ 19 volumes zijn uitgebracht. Daarmee is het een van de populairste manga’s aller tijden.

De live-actionremake van Yu Yu Hakusho is al vijf jaar in de maak bij Netflix. Dat was volgens de streamingdienst nodig om de nuances van de personages goed over te brengen en tot zijn recht te laten komen. Dat de makers daarin goed geslaagd zijn, kan je nu al zien in de zopas gereleasete trailer van Yu Yu Hakusho.

Yusuke Urameshi

Yu Yu Hakusho gaat over Yusuke Urameshi, een tiener die zijn dagen doorbrengt met vechten, maar om het leven komt als hij een kindje probeert te beschermen. Dat zorgt voor verwarring in het dodenrijk, want er geen plaats voor een crimineel als hij die sterft tijdens een goede daad.

Om die reden krijgt Yusuke de kans om terug tot ‘leven’ te komen. Daarvoor moet hij wel een helse opleiding doorstaan waarbij hij getraind wordt tot onderwerelddetective. Van daaruit raakt Yusuke verwikkeld in een mysterie dat de mensen-, demonen- en geestenwereld omhult.

Bekijk hier de trailer van Yu Yu Hakusho:

Yu Yu Hakusho is vanaf donderdag 14 december te zien op Netflix. Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...