‘One Piece’: live-actionbewerking van populairste manga scoort op Netflix

De mangavloek van Netflix is verbroken. Voor het eerst lijkt de streamingdienst een live-actionbewerking van een mana goed aangepakt te hebben. One Piece krijgt niet alleen positieve recensies, maar wordt ook massaal bekeken.

Met onder andere de serie Cowboy Bebop en de film Death Note waagde Netflix de voorbije jaren al regelmatig aan een live-actionversie van een populaire en succesvolle mangareeks. Al die vorige pogingen werden echt afgemaakt en kenden niet het succes waarop gehoopt was.

Manga

Veel fans hielden dan ook hun hart vast toen Netflix bekendmaakte dat het een reeks zou maken van One Piece. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden.

One Piece volgt de avonturen van de Straw Hat Pirates. Die hebben als kapitein Monkey D. Luffy, gespeeld door Iñaki Godoy (Who Killed Sarah?), die op zoek gaat naar de legendarische schat ‘one piece’. Daarmee kan hij namelijk ‘Koning van de Piraten’ maken. Om dat avontuur aan te gaan stelt hij een bemanning samen met zijn vrienden Roronoa Zoro (Mackenyu), Nami (Emily Rudd), Usopp (Jacob Romero Gibson) en Sanji (Taz Skylar). Samen doorzoeken ze de gigantisch uitgestrekte zee. Al snel zullen ze echter merken dat mariniers en andere vijanden hen op de hielen zitten.

Best bekeken serie

Alle acht afleveringen van One Piece zijn sinds donderdag 31 augustus te bekijken op Netflix. Dat is meteen ook massaal gebeurd. Volgens de website FlixPatrol is One Piece op dit moment de meest succesvolle serie op Netflix. De reeks staat sinds een dag na zijn release al in 59 landen, waaronder België, op de eerste plaats. Op Rotten Tomatoes krijgt One Piece 83 procent van de recensenten en 95 procent van het publiek.

(Her)bekijk hier de trailer van One Piece:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...