‘One Piece’ blijft bovenaan de ranking staan bij Netflix en doet nog beter dan tijdens eerste week

One Piece, de live-actionremake van de populairste manga aller tijden, blijft scoren op Netflix. Voor de tweede week op een rij prijkt de reeks helemaal bovenaan als meest bekeken serie op Netflix. In totaal is One Piece nu al 37,8 miljoen keer bekeken.

One Piece is dé hit van het moment op Netflix. Die reeks is een live-actionbewerking van de gelijknamige manga. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden.

Die trouwe fanbase lijkt ook de Netflixserie te kunnen smaken. Al snel brak One Piece namelijk een record door op zijn hoogtepunt in maar liefst 86 landen op de eerste plaats te staan.

Beste bekeken serie van het moment

Later volgden de officiële cijfers van Netflix en die bevestigden al dat goeds. One Piece kende namelijk een van de beste starts ooit op de streamingdienst. De eerste week verzamelde de serie namelijk 140,1 miljoen kijkuren, goed voor 18,5 miljoen kijkers.

Omdat One Piece toen eigenlijk nog maar vier dagen op Netflix stond, werd voor de tweede week nog een stijging verwacht. Dat gebeurde ook, want de manga is tussen 4 en 10 september zelfs 145,7 miljoen uren bekeken, goed voor 19,3 miljoen kijkers. Dat laatste cijfer verkrijgt Netflix door het totaal aantal kijkuren te delen door de duur van alle afleveringen samen.

Al deze goede cijfers lijken de kans steeds groter te maken dat One Piece wel degelijk een tweede seizoen zal krijgen. Door de stakingen in Hollywood zal dat wel nog even op zich laten wachten.

Meer
Lees meer...