‘One Piece’-producers geven update over tweede seizoen

Er is goed nieuws voor de fans van One Piece. De kans op een tweede seizoen van de succesvolle Netflixreeks lijkt namelijk steeds groter te worden. Het scenario daarvoor is zelfs al klaar, al kan de eigenlijke productie wel nog even op zich laten wachten.

One Piece is dé hit van het moment op Netflix. Die reeks is een live-actionbewerking van gelijknamige manga. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden. Die trouwe fanbase kijkt ook massaal naar de live-actionremake op Netflix, want die reeks kent een van de beste starts ooit op de streamingdienst.

Door dat succes begonnen veel fans al snel te vragen naar een tweede seizoen. Het eerste seizoen van One Piece behandelt iets meer dan 90 hoofdstukken van de mangareeks. Ondertussen zijn er echter al ruim meer dan 1.000 volumes, waardoor er nog genoeg content is voor minstens een tweede seizoen, en zelfs nog veel meer. Op een officiële bevestiging daarvoor is het wel nog wachten op Netflix.

Staking

Tomorrow Studios, het productiebedrijf van One Piece voor Netflix, is alvast wel optimistisch voor een eventueel tweede seizoen. “We hebben de scripts klaar”, vertelde CEO Marty Adelstein aan Variety.

Sowieso is een tweede seizoen niet voor direct door de aanhoudende staking van zowel de scenaristen als de acteurs in Hollywood. Pas daarna kan de productie van start gaan, al kan het dan wel snel gaan. “Realistisch gezien behoort een jaar erna tot de mogelijkheden. Ergens tussen een jaar en achttien maanden dat we klaar zouden kunnen zijn”, zegt Tomorrow Studios-baas Becky Clements.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...