‘One Piece’ is op weg om een van de best bekeken series ooit te worden op Netflix

Netflix heeft de eerste officiële kijkcijfers van hun nieuwe topreeks One Piece gedeeld. Daaruit blijkt dat de serie na het openingsweekend de best bekeken serie van het moment is. Bovendien lijkt One Piece zelfs op weg om een van de beste starts ooit te kennen op Netflix.

One Piece is dé hit van het moment op Netflix. Die reeks is een live-actionbewerking van gelijknamige manga. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden.

Die trouwe fanbase lijkt ook de Netflixserie te kunnen smaken. Al snel brak One Piece namelijk een record door in maar liefst 84 landen op de eerste plaats te staan. Ondertussen is dat zelfs al opgelopen tot 86 landen.

Beste bekeken serie van het moment

Netflix heeft nu ook de eerste officiële kijkcijfers bekendgemaakt van One Piece. Het gaat over de weekcijfers van maandag 28 augustus tot en met zondag 3 september. In die periode verzamelde One Piece 140,1 miljoen kijkuren, goed voor 18,5 miljoen kijkers. Daarmee doet de reeks beter dan Who is Erin Carter? met 90,3 miljoen kijkuren ofwel 15,8 miljoen kijkers.

Met die cijfers kent One Piece volgens de website Anime Senpai voorlopig de elfde beste openingsweek aller tijden op Netflix. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat het hier gaat cijfers van amper vier dagen. Als de volledige zeven dagen in rekening gebracht zijn, zal One Piece nog hoger uitkomen in die ranking.

Komende tijd cruciaal

Sowieso zal de komende tijd cruciaal zijn voor de toekomst van One Piece. Veel fans vragen nu namelijk al om een tweede seizoen, maar door de hoge kostprijs zal Netflix zekerheid willen hebben over het blijvende succes van het eerste seizoen voor het nieuwe aflevering bestelt.

Meer
Lees meer...