‘One Piece’ breekt op Netflix record van ‘Stranger Things’ en ‘Wednesday’

One Piece is dé hit van het moment op Netflix. De live-actionbewerking van de meest succesvolle manga aller tijden brak zelfs een indrukwekkend record op de streamingdienst. De reeks staat op dit moment op nummer één in maar liefst 84 landen en doet daarmee beter dan Wednesday en het vierde seizoen van Stranger Things, de vorige recordhouders.

Met onder andere de serie Cowboy Bebop en de film Death Note waagde Netflix de voorbije jaren al regelmatig aan een live-actionversie van een populaire en succesvolle anime- of mangareeks. Al die vorige pogingen werden echt afgemaakt en kenden niet het succes waarop gehoopt was.

84 landen

Met One Piece heeft Netflix die vloek nu eindelijk doorbroken. Die nieuwe reeks wordt namelijk zeer positief onthaald. Op Rotten Tomatoes scoort One Piece op de Tomatometer 83 procent. Bij het publiek haalt de serie zelfs een indrukwekkende 96 procent.

Dat publiek blijkt One Piece dan ook massaal te bekijken. Twee dagen na de release stond de reeks namelijk in 84 landen – waaronder België – helemaal bovenaan de Trendinglijst op Netflix. Daarmee doet One Piece beter dan Wednesday en het vierde seizoen van Stranger Things, die in 83 landen de eerste plaats bereikten. Op officiële cijfers van Netflix is het nog even wachten, maar we kunnen nu al zeggen dat One Piece een van de best bekeken series ooit zal worden op de streamingdienst.

Waarover gaat One Piece?

One Piece volgt de avonturen van de Straw Hat Pirates. Die hebben als kapitein Monkey D. Luffy, gespeeld door Iñaki Godoy (Who Killed Sarah?), die op zoek gaat naar de legendarische schat ‘one piece’. Daarmee kan hij namelijk ‘Koning van de Piraten’ worden. Om dat avontuur aan te gaan stelt hij een bemanning samen met zijn vrienden Roronoa Zoro (Mackenyu), Nami (Emily Rudd), Usopp (Jacob Romero Gibson) en Sanji (Taz Skylar). Samen doorzoeken ze de gigantisch uitgestrekte zee. Al snel zullen ze echter merken dat mariniers en andere vijanden hen op de hielen zitten.

(Her)bekijk hier de trailer van One Piece:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...