‘One Piece’: Krijgt populaire Netflixreeks een tweede seizoen?

Netflix heeft opnieuw een topreeks te pakken. One Piece, een live-actionbewerking van de gelijknamige manga, prijkt namelijk zowat overal bovenaan de hitlijsten. Veel fans vragen zich dan ook af of de reeks een tweede seizoen krijgt. En hoewel dat logisch lijkt, is het nog niet officieel bevestigd door Netflix en zijn er ook enkele mogelijke obstakels.

De mangavloek van Netflix lijkt verbroken. Met onder andere de serie Cowboy Bebop en de film Death Note waagde de streamingdienst zich de voorbije jaren al regelmatig aan een live-actionversie van een populaire en succesvolle mangareeks. Al die vorige pogingen wisten niet te bekoren en kenden ook niet het succes waarop gehoopt was.

Met One Piece heeft Netflix nu eindelijk wel een mangahit te pakken. Die nieuwe reeks wordt namelijk zeer positief onthaald. Op Rotten Tomatoes scoort One Piece op de Tomatometer 83 procent. Bij het publiek haalt de serie zelfs een indrukwekkende 96 procent. Die goede scores weerspiegelen zich ook in het aantal kijkers. Op officiële cijfers van Netflix is het nog even wachten, maar de reeks brak wel al een record door in maar liefst 84 landen op de eerste plaats te staan. Ondertussen is dat zelfs al opgelopen tot 86 landen.

Tweede seizoen?

Op dit moment kan je op Netflix kijken naar het eerste seizoen van One Piece dat bestaat uit acht afleveringen van ongeveer één uur. Die afleveringen behandelen iets meer dan 90 hoofdstukken van de manga van Eiichiro Oda. Ondertussen zijn er echter al ruim meer dan 1.000 hoofdstukken, waardoor er nog genoeg content is voor minstens een tweede seizoen.

Een aflevering van One Piece kost naar schatting zo’n 18 miljoen dollar (16,8 miljoen euro) om te maken. Daarmee is de serie zelfs duurder dan Game of Thrones. Door die hoge kostprijs zal Netflix uiteraard voorzichtig zijn voor ze een tweede seizoen aankondigen. Aan de andere kant hebben ze bijvoorbeeld voor decors en dergelijke wel al veel dure investeringen gedaan, die ze mogelijk nog langer willen gebruiken.

Het lijkt dus meer dan logisch dat One Piece een vervolg zal krijgen. Door de aanhoudende staking van de scenaristen en acteurs in Hollywood zou het wel nog enige tijd kunnen duren voor dat nieuwe seizoen er komt.

Waarover gaat One Piece?

One Piece volgt de avonturen van de Straw Hat Pirates. Die hebben als kapitein Monkey D. Luffy, gespeeld door Iñaki Godoy (Who Killed Sarah?), die op zoek gaat naar de legendarische schat ‘one piece’. Daarmee kan hij namelijk ‘Koning van de Piraten’ worden. Om dat avontuur aan te gaan stelt hij een bemanning samen met zijn vrienden Roronoa Zoro (Mackenyu), Nami (Emily Rudd), Usopp (Jacob Romero Gibson) en Sanji (Taz Skylar). Samen doorzoeken ze de gigantisch uitgestrekte zee. Al snel zullen ze echter merken dat mariniers en andere vijanden hen op de hielen zitten.

(Her)bekijk hier de trailer van One Piece:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...