Netflix herwerkt later dit jaar populaire manga ‘Yu Yu Hakusho’ tot live-actionserie

Na het succes van One Piece waagt Netflix zich binnenkort aan een nieuwe live-actionremake van een populaire Japanse manga. Het gaat deze keer om Yu Yu Hakusho van de legendarische Yoshihiro Togashi. De nieuwe actiereeks is vanaf donderdag 14 december te zien op Netflix.

Live-actionbewerkingen van manga en Netflix leek lang geen goed huwelijk. De streamingdienst waagde zich in het verleden onder andere aan de serie Cowboy Bebop en de film Death Note en sloeg daarbij telkens de bal serieus mis. Heel wat anders was het met One Piece. Deze recent uitgebrachte serie kon wel op veel positieve reacties rekenen en daardoor volgden ook de kijkcijfers. One Piece is ondertussen zelfs al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Na dat succes komt Netflix nog voor het einde van het jaar met een nieuwe live-actionremake van een populaire mangareeks. Deze keer gaat het om Yu Yu Hakusho. Die comicreeks is van de hand van de geprezen Yoshihiro Togashi en verscheen tussen 1990 en 1994. In totaal zijn er 78 miljoen exemplaren verkocht en dat terwijl er ‘maar’ 19 volumes zijn uitgebracht. Daarmee is het een van de populairste manga’s aller tijden.

Yusuke Urameshi

Yu Yu Hakusho gaat over Yusuke Urameshi, een tiener die zijn leven doorbrengt met vechten, maar om het leven komt als hij een kindje probeert te beschermen. Op dat moment krijgt hij van de mysterieuze vrouw Botan te horen dat er voor hem geen plaats is in de hel en de hemel. Daarom krijgt hij de kans om een Detective van de Onderwereld te worden.

De live-actionremake van Yu Yu Hakusho is al vijf jaar in de maak bij Netflix. Op die manier willen de makers ervoor zorgen dat alle nuances van de verschillende personages nauwkeurig tot hun recht komen. Daardoor combineert het het authentieke bronmateriaal met de modernste technologiën.

Yu Yu Hakusho is vanaf donderdag 14 december te zien op Netflix. Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...