‘One Piece’ is vernieuwd voor een tweede seizoen

Goed nieuws voor de fan van One Piece, want Netflix heeft de razend populaire reeks vernieuwd voor minstens nog een tweede seizoen. Daarmee reageert de streamingdienst snel op het enorme succes van de mangareeks die nog maar enkele weken op Netflix staat.

One Piece is dé hit van het moment op Netflix. Die reeks is een live-actionbewerking van de gelijknamige manga. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden. Die trouwe fanbase kijkt ook massaal naar de live-actionremake op Netflix, want die reeks kent een van de beste starts ooit op de streamingdienst.

Tweede seizoen

Door dat succes begonnen veel fans al snel te vragen naar een tweede seizoen. Het eerste seizoen van One Piece behandelt iets meer dan 90 hoofdstukken van de mangareeks. Ondertussen zijn er echter al meer dan 1.000 hoofdstukken, waardoor er nog genoeg content is voor minstens een tweede seizoen, en zelfs nog veel meer. 

De kans dat er een tweede seizoen zou komen, was dus vrij groot, maar voorlopig was het nog even wachten op de officiële bevestiging van Netflix. Reden daarvoor is de hoge productiekost van One Piece. De reeks zou zo’n 18 miljoen dollar per aflevering kosten om te maken, waarmee One Piece zelfs een stuk duurder is dan bijvoorbeeld Game of Thones.

Wanneer?

Uiteindelijk kon Netflix het succes niet negeren en daarom heeft het One Piece nu toch vernieuwd voor een tweede seizoen. Dat maakte de streamingdienst zelf bekend met een aankondiging op sociale media. In een korte video zien we daarin een Transponder Snail het goede nieuws brengen.

Na die boodschap volgt er wel meteen ook een waarschuwing dat het tweede seizoen wel nog even op zich zal laten wachten. “Het zal nog even duren voor de scripts klaar zijn”, klinkt het. De producers van One Piece lieten eerder nochtans al weten dat het scenario voor dat tweede seizoen al klaarligt. Door de stakingen in Hollywood kan de productie daarvan voorlopig wel niet van start gaan.

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...