‘Yu Yu Hakusho’: Nieuwe mangabewerking krijgt eerste veelbelovende teaser

Na het succes van One Piece komt Netflix volgende maand met een nieuwe live-actionbewerking van een populaire mangareeks. Het gaat deze keer om Yu Yu Hakusho van de legendarische Yoshihiro Togashi. Afgelopen weekend deelde de streamingdienst een eerste trailer van die aankomende reeks.

Live-actionbewerkingen van manga en Netflix leek lang geen goed huwelijk. De streamingdienst waagde zich in het verleden onder andere aan de serie Cowboy Bebop en de film Death Note en sloeg daarbij telkens de bal serieus mis. Heel wat anders was het met One Piece. Deze recent uitgebrachte serie kon wel op veel positieve reacties rekenen en daardoor volgden ook de kijkcijfersOne Piece is ondertussen zelfs al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Na dat succes komt Netflix nog voor het einde van het jaar met een nieuwe live-actionremake van een populaire mangareeks. Deze keer gaat het om Yu Yu Hakusho. Die comicreeks is van de hand van de geprezen Yoshihiro Togashi en verscheen tussen 1990 en 1994. In totaal zijn er 78 miljoen exemplaren verkocht en dat terwijl er ‘maar’ 19 volumes zijn uitgebracht. Daarmee is het een van de populairste manga’s aller tijden.

Yusuke Urameshi

De live-actionremake van Yu Yu Hakusho is al vijf jaar in de maak bij Netflix. Dat was volgens de streamingdienst nodig om de nuances van de personages goed over te brengen en tot zijn recht te laten komen. Yu Yu Hakusho gaat over Yusuke Urameshi, een tiener die zijn dagen doorbrengt met vechten, maar om het leven komt als hij een kindje probeert te beschermen.

Als hij neerkijkt op zijn dode lichaam ontmoet hij Botan, een gids voor de geestenwereld. Zij vertelt hem dat er nog geen plaats is in de hel of de hemel voor Yusuke. Daarom krijgt hij de kans om terug te keren naar het rijk der levenden als Underworld Detective. Van daaruit raakt Yusuke verwikkeld in een mysterie dat de mensen-, demonen- en geestenwereld omhult.

Hoofdrol

De hoofdrol van Yusuke Urameshi in Yu Yu Hakusho wordt gespeeld door Takumi Kitamura. Die begon zijn carrière als zanger en gitarist in de Japanse groep DISH, maar is de laatste jaren ook in veel lokale series en films te zien.

Bekijk hier de teaser trailer van Yu Yu Hakusho:

Yu Yu Hakusho is vanaf donderdag 14 december te zien op Netflix. Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...