Netflix maakt officieel komst film ‘Peaky Blinders’ bekend

Er is eindelijk meer nieuws over de film van Peaky Blinders. De reeks is ondertussen al even afgelopen, maar sindsdien zijn de geruchten over een film nooit echt gestopt. Gisteren heeft Netflix officieel laten weten dat de film er ook echt zal komen. Daarin zal acteur Cillian Murphy alvast terugkeren als Thomas Shelby.

Peaky Blinders is na vele jaren nog steeds gigantisch populair en daar spelen de makers maar al te graag op in. Nadat het zesde en laatste seizoen te zien was op BBC en Netflix, is de nieuws- en geruchtenmolen nadien nog niet gestopt met draaien.

Maker Steven Knight liet kort na het laatste seizoen namelijk weten dat hij het verhaal altijd wou laten eindigen met een langspeelfilm. Hoewel iedereen dus al verwachtte dat die film er zou komen, was het toch tot nu wachten op officiële bevestiging.

Peaky Blinders

Cillian Murphy verovert al jarenlang de harten van vriend en vijand als Thomas Shelby in de Britse reeks Peaky Blinders. De reeks speelt zich af in Birmingham ergens begin 20ste eeuw en volgt de familie Shelby in hun gangsterpraktijken. Sinds 2022 staat het zesde en laatste seizoen op Netflix, maar toch is het verhaal nog lang niet afgelopen.

Meer dan tien jaar na de allereerste aflevering en twee jaar na het einde van de serie, kondigt Netflix namelijk de komst van een film aan. Daarvoor keert Steven Knight terug als scenarist en doet ook acteur Cillian Murphy opnieuw zijn duit in het zakje.

Film

Over het verhaal van de film is nog niets bekend. Over de timing is al iets meer nieuws. Netflix maakte namelijk bekend dat ze eind 2024 zullen starten met de productie. Dat wil zeggen dat de film hoogstwaarschijnlijk pas in 2026 zal verschijnen.

Naast Steven Knight als scenarist en Cillian Murphy als een van de hoofdrolspelers, keren er nog enkele belangrijke namen terug. Zo zal Tom Harper, die eerder al afleveringen van het eerste seizoen regisseerde, ook de film regisseren. Voor Murphy is de film alvast een ode aan de fans. “Tommy Shelby was nog niet klaar met mij. Deze is voor de fans”, vertelt hij.

Meer
Lees meer...