‘Peaky Blinders’ eindigt misschien toch niet na langspeelfilm

Het nieuwe seizoen van Peaky Blinders staat nog maar sinds juni op Netflix, maar toch zijn fans al bezig over het vervolg. Dat vervolg komt er in de vorm van een film, maar ook dat zou volgens maker Steven Knight niet het einde zijn. Volgens hem zijn er daarna nog heel wat opties met het universum dat hij creëerde.

Regisseur Steven Knight maakte al even geleden bekend dat Peaky Blinders niet ging stoppen na de serie. Hij liet in een interview weten dat hij al vanaf het begin van plan was om het te laten stoppen met een film. Dat plan is nu ook concreet en een film komt er dus aan. Een exacte releasedatum daarvoor is er nog niet. Maar toch praat Knight al over de toekomst van de franchise.

Peaky Blinders

Cillian Murphy verovert al jarenlang de harten van vriend en vijand als Thomas Shelby in de Britse reeks Peaky Blinders. De reeks speelt zich af in Birmingham ergens begin 20ste eeuw en volgt de familie Shelby in hun gangsterpraktijken. Sinds 10 juni staat het zesde en laatste seizoen op Netflix, maar toch is het verhaal nog lang niet afgelopen.

Er komt namelijk nog een vervolg in de vorm van een film. Maar een release daarvan zou nog lang op zich kunnen laten wachten. Toch praatte maker Steven Knight met BBC al over eventuele projecten ná de film. “Ik denk dat we alles na de film nog eens gaan herbekijken”, vertelde hij. “Er zijn nog heel wat opties en ik zou graag nog meedenken aan een vervolg. Maar daarna zou ik het schrijven en maken van de reeks wel aan iemand anders overlaten.”

Maar de laatste keuze ligt volgens Knight nog steeds bij de fans. “Als de wereld het echt graag wil, dan zal het verdergaan. In welke vorm dan ook”, sluit hij af. Dat zou ook kunnen betekenen dat de reeks verdergaat als spin-off en zonder de huidige personages.

Meer
Lees meer...